Tips

Gratis geluid bewerken met Audacity

Audacity is een uitgebreide geluidsbewerkingssuite met veel mogelijkheden, van het maken van professioneel klinkende geluidsreportages tot het afmixen van muziek.

Het is intussen alweer even geleden dat we Audacity bekeken. Het populaire geluidsbewerkingsprogramma zit intussen aan versie 2.0.5 en is stabieler dan ooit. Audacity zal geluidsaficionado’s ongetwijfeld bekend zijn. Het programma biedt een krachtige geluidsbewerkingssuite die gratis is.

Met Audacity bewerk je verschillende geluidsstromen tot een professioneel klinkend geheel. Je kan meerdere sporen onder elkaar plaatsen om zo complexe geluidsbestanden te fabriceren, of eventueel een enkel spoor bewerken met de veelvuldigheid aan effecten die standaard voorzien zijn. De mogelijkheden van Audacity doen nauwelijks onder voor die van een betaald softwarepakket. Alles, van eenvoudig knip- en plakwerk tot het verwijderen van ruis, normaliseren en afmixen van muziek is mogelijk.

[download_file]

Audacity is verder niet afhankelijk van opnamesoftware van derden, het is perfect mogelijk om met de tool de geluiden op te nemen die je pc zelf maakt (vanaf Windows Vista of later, maar wie nu nog XP gebruikt krijgt geen medelijden meer). De software is compatibel met wav, aiff, flac, mp2, mp3 en ogg vorbis.

De interface van Audacity is duidelijk en overzichtelijk en het programma is eenvoudig in gebruik. Wil je er uitgebreid mee aan de slag, dan is het natuurlijk een goed idee om de handleiding even te raadplegen, omdat Audacity zo veel functies heeft zal je immers niet alles onmiddellijk kunnen vinden.

Om je eindresultaat te exporteren naar mp3 heb je nog een plug-in nodig. Die kan je via deze link downloaden. De Windowsversie van Audacity zelf vind je bij dit artikel maar het programma is ook compatibel met OS X en zelfs Linux.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business