Tips

Verviervoudig je schermoppervlakte

Maak ruimte voor je programma's met virtuele bureaubladen. Je productiviteit zal er net als je bruikbare schermoppervlakte op vooruitgaan.

Wie wel eens meerdere programma’s nodig heeft om productief te zijn, zal de beperking van één laptopscherm goed kennen. Er kan gewoon niet genoeg informatie op dat ene scherm.

Stel dat je internet en een tekstverwerker nodig hebt, samen met je mailprogramma en een spreadsheet. Alle vier de programma’s passen niet op het ene kleine scherm, maar twee tegelijkertijd moet nog wel lukken. Snel wisselen wordt dan vervelend, omdat je telkens het juiste programma naar de voorgrond moet roepen.

[download_file]

Een extra virtueel bureaublad bied soelaas. OS X heeft de functie al een tijdje ingebouwd en ook Windows 10 komt er mee op de proppen. Maar wie daar niet op wil wachten kan nu al aan de slag. De gratis app Desktops v2.0 tovert tot vier nieuwe bureaubladen tevoorschijn.

Je kunt het programma hieronder downloaden, of op de website van de maker. Installeren hoeft niet, al kan je wel aanvinken dat het exe-bestandje voortaan mee opstart samen met Windows. Voordat je aan de slag kan moet je kiezen welke sneltoetsencombinatie je wilt gebruiken om tussen desktops te wisselen. Vervolgens klik je op ok: meer instellingen heeft Desktops niet nodig.

Sneltoetsen
De tool draait nu in stilte rechtsonder in je taakbalk. Je huidige bureaublad krijgt nummer 1 toegewezen, of F1 indien je bij de voorgaande stap koos om met de functietoetsen te werken. Een nieuw bureaublad maak je automatisch aan door de sneltoets met een ander nummer in te drukken. Alt+2 activeert volgens de standaardinstellingen van je tweede bureaublad, Alt+3 het derde en Alt+4 het laatste.


Op ieder bureaublad kan je nieuwe applicaties openen en werken. Wisselen tussen de vier gaat bliksemsnel dankzij de sneltoetsen. Zo kan je plots veel meer programma’s kwijt op het kleine scherm van je laptop. Natuurlijk staan de schermen niet naast elkaar, maar dankzij de sneltoetsencombinatie wissel je desalniettemin snel van desktop.

Desktop v2.0 is een must voor iedereen die zich beperkt voelt door zijn schermdiagonaal en -resolutie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business