Tips

Google Drive-bestanden openen met je favoriete programma

Voortaan open je bestanden in Google Drive met een programma naar keuze. Google bracht onlangs een extensie voor Chrome uit die dat mogelijk maakt.

In je browser kan je eenvoudig documenten, spreadsheets en foto’s openen met Googles eigen webapps. Die volstaan echter niet altijd.

Wie de Drive-app op zijn pc of Mac heeft geïnstalleerd kan natuurlijk manueel door de gesynchroniseerde map bladeren op zoek naar de relevante bestanden, maar met een nieuwe extensie voor Google Chrome kan je zo vanuit je browser een foto openen met Photoshop, of een spreadsheet met Excel.

[related_article id=”158901″]

Application Launcher for Drive is voorlopig enkel voor Chrome beschikbaar. De extensie voegt een functie ‘Openen met’ toe aan het menu wanneer je rechtsklikt op bestanden in je Drive. Zo kan je rechtstreeks vanuit je browser documenten openen met software naar keuze. Ook voor bestandsformaten die niet ondersteund worden door Google zelf werkt de plug-in. Zo kan je bijvoorbeeld onmiddellijk 3D-bestanden of videoprojecten openen.

Je downloadt de extensie voor Google Chrome hier.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business