Tips

CCleaner krijgt facelift

De populaire schoonmaaktool CCleaner krijgt een nieuw uiterlijk. Ook onder de motorkap is de software verbeterd, zodat je computer blijft draaien als een geoliede machine.

CCleaner is een gevestigde waarde voor veel Windowsgebruikers. Het kleine gratis programma heeft alle tools aan boord om je computer jong en gezond te houden.

Alle klassieke pijnpunten die verantwoordelijk zijn voor een vertraagde Windowscomputer worden aangepakt door de schoonmaaktool. Denk daarbij aan scans naar tijdelijke bestanden, je prullenbak, cookies maar ook niet gebruikte extensies in het register, ongebruikte DLL’s en meer.

[download_file]

Facelift
De populaire cleaner maakt vandaag de stap naar versie 5, na een bèta van enkele weken. Bij een nieuw volgnummer hoort een nieuwe look, al blijft CCleaner achter de lichtjes aangepaste façade hetzelfde goede programma. De nieuwe look is strak en minimalistisch.

[related_article id=”160534″]

CCleaner 5.0 is geoptimaliseerd voor de 64 bitversies van Windows 8, 8.1 en zelfs Windows 10 voor wie aan de slag is gegaan met de testversie daarvan. Ook de ondersteuning voor Chrome is erop vooruitgegaan. Piriform zou de hele architectuur van de tool onder de loep genomen hebben, zodat CCleaner sneller werkt dan ooit.

Onder de Cleaner-tab vind je een kolom voor Windowsrommel te verwijderen, en een kolom waar je de tijdelijke bestanden van andere applicaties mee kan opsporen. Je kunt voor ieder onderdeel afzonderlijk aanvinken of CCleaner er toegang tot moet krijgen.

Bij Registry vind je veel mogelijke probleemoorzaken die worden gescand en eventueel verwijderd. Het dialoogvenster dat verschijnt bij het schoonmaken van het register is veranderd, zodat het veel beter bij de lay-out van het programma past dan vroeger het geval was.

Bonus-opties
Beide tabs maken van CCleaner al een uitgebreide gratis softwaresuite, maar onder tools vind je nog enkele andere mogelijkheden. Zo heeft de software een eigen uninstaller ter beschikking, kan je aanpassen welke programma’s ermee opstarten en plaats besparen door te zoeken naar dubbele bestanden. Via System Restore beheer je herstelpunten met het programma, en de Drive Wiper zorgt ervoor dat verwijderde bestanden ook echt onvindbaar worden.

CCleaner was al een aanrader voor iedere Windowsgebruiker, en de nieuwe versie zorgt ervoor dat het programma die status behoudt. Je kan de draagbare 64 bitversie hier downloaden, of naar de website surfen voor een versie om te installeren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business