Tips

Nieuwe Yosemite-functies op een oude Mac

Niet iedere Mac krijgt alle nieuwe functies na een upgrade naar OS X Yosemite. Een slimme gratis tool brengt daar verandering in.

Een oudere Mac is misdeeld als het op updates aankomt. Een upgrade naar OS X 10.10 Yosemite staat op gedateerde Apple-computers niet garant voor toegang tot alle nieuwe functies. Zo zou het goed kunnen dat je Aidrop, Handoff en Instant Hotspot, functies onder het Continuity-pakket, niet ziet verschijnen. Continuity is nochtans één van de aantrekkingspunten van iOS 8 voor wie helemaal in het Apple-ecosysteem ingeworteld zit.

Eigenaars van een oude Mac missen dus heel wat leuke functionaliteit, maar dankzij een zekere David Dudok de Wit komt daar verandering in. De man schreef een tooltje, de Continuity Activation Tool, die niet-ondersteunde Macs toegang geeft tot de nieuwe Yosemite-functies. Eigenaars van een MacBook Air of een Mac Mini uit 2011 kunnen de tool gebruiken om hun toestel te upgraden zonder dat daar verdere hardware-investeringen voor nodig zijn.

[download_file]

Nieuwe hardware
Gebruikers van andere toestellen moeten mogelijks investeren in een nieuwe Bluetooth 4.0 usb-dongle of een Airport Extreme card. Die kleine investering maakt je Mac een stuk accurater zonder dat je daarvoor een nieuw toestel moet aanschaffen. Op de grafiek hierboven kan je nagaan of je Mac compatibel is, en welke onderdelen je eventueel bijkomstig nodig hebt. Je downloadt de relevante tool hieronder, of op de website van de ontwikkelaar.

Houdt er rekening mee dat dergelijke upgrades altijd kunnen mislopen. Maak dus een back-up van je bestanden alvorens je aan de slag gaat.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business