Tips

Virtuele bureaubladen voor Windows

Wil je in Windows met meer bureaubladen aan de slag, dan is het wachten tot Windows 10, ofwel een tool als 9Desks installeren.

In Windows 10 zit de functie al ingebouwd maar in oudere versies is het nog behelpen met een externe tool om met virtuele bureaubladen aan de slag te kunnen. 9Desks mag dan niet de meeste gelikte interface hebben, het programma laat je wel vlotjes tussen maximaal 9 bureaubladen jongleren.

Meteen na de “installatie” - van een echte installatie is geen sprake gezien je de tool bijvoorbeeld vanaf een usb-stick aan de praat krijgt –  merk je een extra pictogram op in het systeemvak van de Windows-taakbalk. Klik je dit aan, dan krijg je een overzicht van de actieve bureaubladen, inclusief een lijst met de applicaties die op elk bureaublad geopend zijn.

[download_file]

[related_article id=”160534″]

Vanuit het contextmenu van dat pictogram kun je ook nieuwe – virtuele – bureaubladen aanmaken, tot een maximum van 9. Omschakelen tussen de verschillende bureaubladen doe je vanuit het menu of door gebruik te maken van sneltoetsen (standaard is dat onder meer Windows-toets + pijltje links/rechts om tussen de bureaubladen te navigeren).  

Handig is alvast dat je vanuit het programma zelf elk bureaublad met een wachtwoord af kunt schermen en dat je een eigen achtergrond in kunt stellen. Om te vermijden dat anderen je instellingen heimelijk aanpassen, kun je de configuratie van 9Desks zelf ook met een wachtwoord afschermen.

Wil je een geopende applicatie naar een ander bureaublad verhuizen dan kan dat ook: hetzij door dat via het menu te verslepen, hetzij door de bijhorende sneltoetscombinatie te gebruiken.  Of je stelt het programma zo in dat specifieke applicaties voortaan altijd op een bepaald bureaublad worden geopend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business