Tips

Apples Continuity voor Android en Windows

Met de strakke integratie van iOS en OS X heeft Apple een voordeel over Android. Met de juiste app breng je Continuity echter ook naar je Google-telefoon.

Continuity: zo noemt Apple de integratie tussen de iPhone met iOS 8 enerzijds en Macs met OS X Yosemite anderzijds. De handige functie laat Applegebruikers achter een Mac toe om sms’en en zelfs telefoonoproepen te beantwoorden van op de computer.

Misschien heb jij een Androidtelefoon en een Windowscomputer, en ben je jaloers op Continuity. Begrijpelijk, maar helemaal onnodig. Airdroid 3 brengt dezelfde functionaliteit (en meer) immers naar Android, Windows en Mac. Daartoe heb je de gratis Airdroid-app nodig op je telefoon samen met een desktopapplicatie. De versie voor Windows kan je hier downloaden, Mac-gebruikers nemen een kijkje op de website.

[download_file]

Na de installatie op de computer moet je een account aan maken. Je kan een nieuw exemplaar voor Airdroid creëren of je bestaande Google, Twitter of Facebook-account koppelen met de icoontjes onderaan. Vervolgens open je Airdroid op je Android-toestel en log je daar in met dezelfde gegevens. Als alles goed gaat brengt de software de verbinding automatisch tot stand. Het spreekt voor zich dat je telefoon en je pc met hetzelfde netwerk verbonden moeten zijn. Via een mobiele dataverbinding kan je dus geen link tot stand brengen.

[related_article id=”158901″]

Zodra je toestel is toegevoegd krijg je een melding van de desktopcliënt. Die vraagt je op de Notification Mirror op je smartphone te activeren. Gedetailleerde instructies leggen je uit hoe je te werk gaat. De Notification Mirror is nodig om van de Continuity-functionaliteit te genieten. In de het instellingenmenu van je telefoon-app kan je een testnotificatie verzenden.

Notificaties op je telefoon zullen voortaan rechts onderaan je scherm verschijnen bij Windows, rechts bovenaan bij Mac. Je opent de desktopcliënt via een snelkoppeling op je bureaublad of langs het icoontje in het systeemvak rechts op de taakbalk.

Met de standaard-instellingen kan je sms’en lezen en sturen, bestanden heen en weer verplaatsen tussen je telefoon en je computer, url’s naar je smartphone sturen en zelfs telefoongesprekken opnemen. Met de (betalende) premiumversie krijg je daar nog enkele camerafuncties bij. Het is zelfs mogelijk om het scherm van je telefoon weer te geven op je computer en het toestel van daaruit te bedienen, al heb je in dat geval een geroote smartphone nodig, iets waar je beter niet aan begint tenzij je goed weet waarmee je bezig bent.

De gratis versie van Airdroid, zonder geroote telefoon, biedt in ieder geval al ruim genoeg functies om je telefoon links te laten liggen wanneer je achter de pc zit. Zoals zo vaak bij Windows, Android en Mac krijg je als niet-Apple-gebruiker dezelfde (of uitgebreidere) functies dan wat Apple biedt, maar in ruil daar voor moet je de juiste software kennen zelf een beetje sleutelen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business