Tips

Van scanplaat naar PDF

Je wilt een hele reeks documenten digitaliseren en bewaren als PDF? Met NAPS2 wordt het hele scan- en conversieproces een pijnloze operatie.

Je wilt een hele reeks documenten digitaliseren en als PDF bewaren? Dan komt NAPS2 goed van pas. NAPS2 staat voor Not Another PDF Scanner 2 en zorgt ervoor dat het omzetten van papieren documenten naar PDF-documenten een snel en pijnloos proces wordt. De naam van het programma suggereert bovendien dat dit programma niet zomaar de zoveelste tool is die dat kan doen.

[download_file]

NAPS2 installeert zich alvast met een paar muisklikken en blijkt erg gebruiksvriendelijk. Allereerst creëer je een of meer scanprofielen. Dat houdt in dat je de WIA- of TWAIN-compatibele scanner selecteert en alle gewenste opties instelt: de papierbron, het paginaformaat, de resolutie, de bitdiepte, de horizontale uitlijning, de schaal, de helderheid en het contrast.

Als dat is gebeurd, hoef je maar het meest geschikte scanprofiel te selecteren en de scan te initiëren. Het resultaat komt in de vorm van een miniatuurafbeelding in het hoofdvenster van NAPS2 terecht. Via pijltjesknoppen leg je de gewenste volgorde van je scans vast. Het is ook nog mogelijk je scan(s) te roteren en om te draaien.

Vervolgens geef je aan wat je met de geselecteerde scan(s) wilt doen: Save PDF, Email PDF (via je standaard ingestelde e-mailclient) of "Save Images". Voor deze laatste optie staan verschillende formaten ter beschikking: jpg, gif, png, tiff, emf, exif en bmp.

Tijdens enkele informele tests gebeurde het wel eens dat NAPS2 crashte toen we de scanner met de hoogste resolutie lieten werken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business