Tips

Makkelijk video, audio en foto’s converteren

Je hebt een aantal foto's, audiobestanden of video's gedownload om dan vast te stellen dat je apparaat niet overweg kan met het mediaformaat. Adapter zet die bestanden snel voor je om.

Je hebt net een videofilmpje gemonteerd of een video- of audiobestand gedownload om dan te moeten vaststellen dat je pc, Mac, iPod, smartphone of tablet niet (goed) overweg kan met het formaat (codec, container). De kans is groot dat Adapter je uit deze impasse haalt.

Adapter is, zoals je intussen begrepen had, een mediaconverter. In tegenstelling tot sommige andere converters, zoals het overigens uitstekende HandBrake, hoef je weinig of geen kennis te hebben van formaten, codecs of containers om met het programma vlot aan te slag te gaan.

[download_file]

Veel heeft te maken met de talrijke kant-en-klare profielen die Adapter je aanbiedt. Je hoeft slechts een of meer mediabestanden naar het venster van Adapter te slepen en aan te geven welke conversie je precies beoogt. Adapter doet de rest. Je kunt kiezen uit een 37-tal videoconversies (bijvoorbeeld Animated GIF, Apple iPad 2, xBox 360, PS3, enz), een 8-tal audioconversies (onder meer naar mp3, m4a, wav en ogg) en vijf fotoconversies (naar jpeg, gif, tiff, bmp en png). Handig is ook dat je een voorbeeldweergave van de toegevoegde mediabestanden kunt bekijken.

[related_article id=”160734″]

Vind je in de profielen niet meteen de gewenste conversie terug, dan kun je die altijd nog zelf instellen. Zowel bij video als bij audio kun je onder meer de encoder en bit rate bepalen. Bij video zijn verder nog de parameters frame rate en play speed beschikbaar; bij audio dan weer is het ook nog mogelijk de sample rate, channels en quality in te stellen. Een eenvoudige trimfunctie laat je bovendien toe slechts een welbepaald fragment van je video of audio te converteren. Ook leuk is de mogelijkheid om een tekstlaag toe te voegen (met kleur, lettertype, grootte en positie naar keuze) die dan bovenop de geconverteerde video te zien zal zijn.

Er is bovendien een eenvoudige browser geïntegreerd die je toelaat videofilmpjes rechtstreeks van YouTube en andere diensten te downloaden, maar deze functie is nogal rudimentair uitgevoerd.

Adapter maakt voor de conversie gebruik van de bewezen tools FFmpeg en LAME (dat merk je trouwens als je de knop Show/Hide the command line viewer) . Jammer genoeg kregen wij tijdens enkele informele test af en toe een ‘ERROR’ te zien bij het inladen van bronmedia, zonder een duidelijke oorzaak te kunnen aanwijzen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business