Tips

Documenten in batch omzetten naar pdf

Wat als je een berg Word-bestanden hebt liggen die je allemaal in pdf's wil omzetten? Dan schiet DocuFreezer ter hulp.

Dankzij de wonderen van de technologie kan je tegenwoordig Office-bestanden als pdf bewaren. Maar wat als je een berg Word-bestanden hebt liggen die je allemaal in pdf’s wil omzetten? Dan schiet DocuFreezer ter hulp.

Je vindt DocuFreezer onderaan dit artikel of op www.docufreezer.com. Daar krijg je ook een mooi overzicht van de dingen waartoe het programma zoal in staat is. Je kan bijvoorbeeld ook presentaties omzetten in jpg-bestanden of andere afbeeldingsformaten. Let wel: je moet ook Office 2010 geïnstalleerd hebben staan om Office-documenten te kunnen converteren.

[download_file]

De interface van DocuFreezer is erg eenvoudig. Een rode balk herinnert je er aan dat je het programma alleen voor persoonlijk gebruik mag inzetten, maar verder doet het programma niet moeilijk. Om de bestanden die je wil omzetten toe te voegen, klik je aan de linkerkant op "Add Files". Nu kan je verschillende bestanden selecteren door ze aan te klikken terwijl je de CTRL-knop ingedrukt houdt. Met een druk op "OK" komen ze in de lijst terecht. Heb je alle bestanden al samengetroept in één map, dan klik je aan de linkerkant op "Add Folder". 

Wanneer je lijst gevuld is, kan je links onderaan bij "Destination" het uitvoerformaat kiezen. Met het tandwieltje naast het uitklapmenu kan je per uitvoerbestand nog een paar instellingen veranderen, maar dat zal normaal gezien niet nodig zijn. Onder "Save to" vul je het pad in naar de doelmap, waar je alle geconverteerde bestanden in wil bewaren. Een druk op "Start" haalt een pop-up tevoorschijn die zegt dat DocuFreezer klaar is om te starten en na een druk op "Continue" begint het proces. Zodra dat voltooid is komt er weer een pop-up tevoorschijn, die je sluit met een druk op "OK". De omzetting houdt alle lettertypes en opmaak, en tekst zal nadien in de pdf selecteerbaar zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business