Tips

Een digitale kluis in de cloud

Encryptr biedt een digitale kluis in de cloud aan waarin al je wachtwoorden versleuteld worden opgeslagen. Encryptie en decryptie worden lokaal uitgevoerd.
[download_file]

De kans is groot dat ook jij een dozijn of wat accounts hebt bij allerlei webservices en dat het een hele opgave is om telkens het bijhorende wachtwoord op te diepen – in de veronderstelling althans dat je zo slim was om niet voor elke dienst hetzelfde wachtwoord te gebruiken. Een digitale wachtwoordkluis in de cloud kan dan een oplossing zijn gezien je die ook mobiel kunt benaderen. Encryptr is precies zo’n kluis in de cloud.

Encryptr omschrijft zichzelf als een “zero knowlegde” tool. Dat betekent niet zozeer dat jij als gebruiker geen enkele kennis hoeft te hebben om met het programma om te gaan – hoewel dat eigenlijk ook wel zo is – maar wel dat de (exploitant van de) server waar je je wachtwoordkluis opslaat, geen enkel wachtwoord van je kent, ook niet het ‘basiswachtwoord’ waarmee je de kluis kunt openen. Alle wachtwoorden worden namelijk lokaal – dus op je eigen toestel – versleuteld en weer ontsleuteld. De achterliggende techniek die hiervoor wordt gebruik is het Crypton Framework (Javascript). Meer informatie hierover vind je op https://crypton.io.

Zoals al aangegeven is het programma erg gebruiksvriendelijk, wat in deze context eigenlijk vooral betekent: de mogelijkheden zijn zo basaal dat er nauwelijks iets te leren valt. Bij de eerste opstart moet je je wel even registreren bij de dienst: een naam en een wachtwoord volstaan. Meteen na je registratie kun je aan de slag.

Logischerwijze is je digitale kluis op dit moment nog leeg. Het is namelijk de bedoeling dat je daar wachtwoorden en/of kredietkaartgegevens aan toevoegt. Dat doe je vanuit een eenvoudig dialoogvenster. De toegevoegde items worden dan onder elkaar opgelijst. Uiteraard kun je toegevoegde items ook weer bewerken of verwijderen, maar dat is het zowat. Er zijn bijvoorbeeld geen import- of exportfuncties.

Heb je een wachtwoord nodig dan hoef je je kluis maar te openen door het bijhorende hoofdwachtwoord (passphrase) in te tikken en het gewenste item aan te klikken.

Naast een desktopvariant voor Windows, Linux en Mac OS X is er ook een mobiele versie voor Android. Eén van deze versies downloaden, kan hier. Een iOS-versie staat op de planning. Synchronisatie tussen deze toestellen gebeurt automatisch gezien je kluis in de cloud is opgeslagen.

clouddigitale kluisdownloadsencryptieEncryptrwachtwoord

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals