Tips

Handige toevoegingen voor je snelmenu’s

Easy Context Menu laat je toe diverse contextmenu's van Windows uit te breiden met allerlei nuttige functies.
[download_file]

Windows voorziet in enkele contextmenu’s van waaruit je snel een of andere actie kunt uitvoeren. Klik je bijvoorbeeld een bestand in de Verkenner met de rechtermuisknop aan, dan verschijnt een menu met opties als Openen, Bewerken, Knippen, Kopiëren, enz. Houd je tegelijk de Shift-toets ingedrukt dan komen nog meer opties beschikbaar. Met Easy Context Menu voeg je echter nog heel wat meer – en andere – opties toe en lang niet alleen aan het contextmenu van bestanden.

Easy Context Menu is een portable programma dat dus geen installatie vereist. Het hoofdvenster is opgedeeld in een zestal rubrieken, die elk naar een ander contextmenu verwijzen: Desktop, My Computer, Drives, Folder, File en EXE file. Bij elk van deze rubrieken hoort een reeks items die je maar van een vinkje hoeft te voorzien om die in het bijhorende contextmenu te zien opduiken; althans na je bevestiging met de Apply-knop.

easy-context-menu

Deze items zijn zeer verscheiden, maar kunnen voor heel wat gebruikers best nuttig zijn. Om maar enkele voorbeelden te geven. In het Desktop Context Menu tref je functies aan als Delete Temporary Files, Block Mouse and Keyboard, Show or Hide File Extensions, Copy IP, Lock User, Switch User, en verder nog een directe link naar ingebouwde tools als Snipping Tool, Registry Editor, MSConfig, Device Manager, enz. In het File Context Menu dan weer kun je terecht voor handigheden als Take Ownership, Block Access en Change Attributes, enz.

Het is overigens ook erg gemakkelijk om zelf een directe link naar willekeurige andere programma’s in een of meer contextmenu’s op te nemen. Je hoeft maar de knop van de List Editor in te drukken en de snelkoppeling van dat programma naar het venster te verslepen.

Mocht je wat te voortvarend tewerk zijn gegaan en puilen je contextmenu’s intussen uit van de toegevoegde functies: Easy Context Menu voorziet ook in de functie Context Menu Cleaner, waarmee je op een heel eenvoudige manier de gewraakte items weer kunt weghalen.

Easy Context Menu lijkt ons een uitstekende tool voor wie graag op elk moment extra functies aan zijn vingertippen heeft. De download voorziet in twee versies: een voor Windows 32-bits en een voor Windows 64-bits.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business