Tips

Een handige toolkit voor je desktop

W8 Sidebar voorziet in een fraaie 'zijbalk' voor je bureaublad, met info over cpu- en geheugengebruik en enkele handige tools, zoals een zoekmachine.
[download_file]

Sommige tools of functies houd je het liefst aan je vingertippen. Nu kun je wel een en ander regelen met behulp van snelkoppelingen op je bureaublad, maar het kan ook heel wat eleganter. Bijvoorbeeld met een tool als W8 Sidebar die uiteenlopende ‘goodies’ samenbrengt in een fraai ogend zijpaneel.

De naam van het programma suggereert dat de tool alleen voor Windows 8 is bedoeld, maar je kunt het net zo goed installeren op Windows 7 (en 10). Overigens is installeren niet het juiste woord, gezien het om een compleet ‘draagbaar’ programma gaat.

Wanneer je het programma opstart, verschijnt meteen een zwartgekleurd zijpaneel, standaard aan de rechterzijde van je bureaublad. Je leest hier onder meer af hoe zwaar je processor (cpu) belast wordt, hoeveel geheugen in gebruik is, hoeveel vrije schijfruimte je nog over hebt, wat de download- en uploadtransfers van je netwerkadapter zijn.

Verder biedt deze sidebar nog een aantal interessante modules aan. Er is bijvoorbeeld een ‘reminder’ en taakbeheerder ingebouwd waarmee je herinneringen op gezette tijden kunt laten opduiken (al dan niet elke dag of maand herhaald), maar waarmee je op bepaalde tijdstippen bijvoorbeeld ook een programma kunt laten opstarten of een document of webpagina laten openen.

W8-sidebar

W8 Sidebar voorziet tevens in een eenvoudige maar bloedsnelle zoekfunctie. Je hoeft maar een (deel van) een programmanaam in te tikken en de resultaten krijg je nagenoeg onmiddellijk te zien. Een zoekresultaat aanklikken volstaat om meteen de Verkenner in die map te laten openen.

Onder de paraplu ‘Computer Performance’ gaan een aantal onderdelen schuil die je weliswaar standaard in Windows zelf kunt terugvinden, maar die je op deze manier wel altijd aan je vingertippen hebt, zoals een register editor, evenals een opstart- en een programmabeheerder. Veel meer dan individuele items tijdelijk stopzetten of verwijderen bieden deze modules echter niet aan.

Ten slotte biedt W8 Sidebar nog de mogelijkheid aan om je systeem op gezette tijden automatisch te laten afsluiten, herstarten of in te slapen. Enige tijd voor dat effectief gebeurt krijg je wel een notificatie en kun je de operatie alsnog afbreken.

downloadssidebartoolsW8 sidebarwidget

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals