Tips

Zet afbeeldingen (in batch) om naar PDF-documenten

Wil je snel een hele reeks afbeeldingen naar een pdf-document converteren, dan zit je bij i2pdf aan het juiste adres: eenvoudig, betrouwbaar en snel.
[download_file]

i2pdf is een erg eenvoudige maar efficiënte tool om een of meer afbeeldingen ‘in batch’ om te zetten naar een PDF-document van meerdere pagina’s.

i2pdf is een lichtgewicht tooltje met weinig toeters en bellen, maar net dat maakt het programma geschikt om snelle conversies van afbeeldingen naar PDF-documenten te maken. Het is zowel in een 32-bits als in een 64-bits-versie beschikbaar.

Om plaatjes naar PDF te converteren volstaat het de afbeeldingen, in diverse populaire afbeeldingsformaten (jpg, png, bmp, tiff of gif), naar het hoofdvenster van i2PDF te verslepen. De toegevoegde bestanden worden automatisch in alfabetische volgorde gezet, waarna je de gewenste bestanden maar van een vinkje hoeft te voorzien om ze naar een PDF-documenten om te zetten. Wel verschijnt er eerst nog een instellingenvenster waarin je desgewenst nog een hele reeks parameters kunt aanpassen.

Je kiest hier onder meer de gewenste JPG-compressie evenals het schaalpercentage (waarbij het ook mogelijk is de originele grootte te behouden tenzij een plaatje groter is dan een ingesteld formaat). Verder bepaal je het paginaformaat (zoals A4 of A3) en de afdrukoriëntatie en kun je aangeven op welke manier de plaatjes zich aan de paginagrootte moeten aanpassen (zoals Fit page of Fit width).  Het is tevens mogelijk een tekstheader te plaatsen op een welbepaalde positie op elke pagina en om automatisch ook miniaturen mee te laten afdrukken (aan de linker- of rechterzijde). Nog even de gewenste opslaglocatie en bestandsnaam voor je PDF meegeven en klaar ben je. Elke afbeelding komt automatisch terecht op een andere documentpagina.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business