Tips

Slim bestandsbeheer

Met vaak terabytes aan gegevens is degelijk bestandsbeheer een must. FenrirFS is een slimme bestandsbeheerder op basis van profielen en tags.

 

[download_file]

Een mens creëert wel wat bestanden en downloadt er ongetwijfeld nog méér. Dat noopt tot enige organisatie wil je op elk moment snel het gewenste bestand kunnen oproepen. Windows heeft daar onder meer het concept van ‘bibliotheken’ voor ontwikkeld (en weer afgevoerd). FenrirFS pakt het op een andere manier aan: via het concept van ‘profielen’ en de mogelijkheid om je data te labelen.

Toegegeven, FenrirFS vergt enige gewenning – de leercurve ligt een stuk hoger dan, zeg maar, de doorsnee bestandsbeheerder (zoals de talrijke Verkenner-alternatieven). Alles begint met het kiezen  van een profiel. Enkele standaardprofielen zijn al aanwezig, waaronder My Music, My Videos, My Downloads, … maar uiteraard kun je ook eigen profielen creëren die je dan naar eigen inzicht configureert. Aan elk profiel kun je ook een aangepaste weergave koppelen.

Toegevoegde bestanden kun je, ongeacht de fysieke locatie waarin die zich bevinden, van labels voorzien. Je hoeft dat label dan maar aan te klikken om in één oogopslag alle bijhorende bestanden te zien. Het programma laat je ook toe een voorbeeldweergave van bepaalde bestandstypes op te roepen, onder meer van audio, video, afbeeldingen en tekstbestanden. Het is eveneens mogelijk afbeeldingen naar sociale netwerksites als Twitter en Facebook te uploaden en documenten met je Evernote-account te synchroniseren.

Handig is ook het concept van ‘smart folders’, zoals Files Used Today en Files that have not been used for over 1 Month, maar het is ook mogelijk slimme mappen met eigen filtercriteria toe te voegen.

Vanuit een knoppenbalk zijn ook diverse operaties mogelijk, waaronder het archiveren, verwijderen en verplaatsen van bestanden of het toevoegen van een waardering (via sterren) en het doorsturen van geselecteerde data via e-mail.

FenrirFS bevat dus een mooi gamma aan zinvolle functies, je moet alleen wel even aan het concept gewoon geraken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business