Tips

Live fotoshow voor evenementen

Wil je een live fotoshow tonen tijdens een of ander evenement, dan is FotoSlider prima geschikt: nieuw toegevoegde foto's worden automatisch mee getoond.

 

[download_file]Er bestaan tig tools waarmee je een fotomap omzet naar een diashow. FotoSlider is net zo’n tool. Die is zelfs behoorlijk uitgekleed, maar één aspect maakt dit programma alvast wel geschikt voor het tonen van fotoshows bij “live evenementen” (zoals een feest of een sportevenement), waarbij je nog tijdens de presentatie nieuwe foto’s toevoegt.

De meeste fotoviewers voorzien in de mogelijkheid om een map met foto’s in de vorm van een diapresentatie weer te geven. Echter, wanneer je tijdens de presentatie nieuwe foto’s aan die map toevoegt, moet je de presentatie gewoonlijk onderbreken en weer opstarten om ook die nieuw toegevoegde foto’s te tonen. Niet zo met FotoSlider.

Het programma laat zich zeer eenvoudig bedienen en biedt relatief weinig opties aan – zodat de Duitstalige interface je alvast geen hoofdbrekens hoeft te bezorgen. Je start het programma op en via Slideshow, Starten verwijs je naar de gewenste fotomap. De diashow begint meteen en laat zich op elk moment met de Esc-knop onderbreken.

Het aardige is nu dat ook foto’s die je intussen toevoegt, vanzelf mee in die diashow worden opgenomen, zonder die te moeten onderbreken. Met een dubbelklik maak je de presentatie schermvullend. Blijkt het fotoformaat niet goed te passen binnen dat kader, dan worden aan weerszijden desgevallend zwarte balken getoond.

Verder valt er – jammer genoeg – niet veel aan te passen. Wel kun je de duurtijd van elke foto wijzigen – standaard is dat vier seconden – en kun je de volgorde van de getoonde plaatjes willekeurig maken. Dat is het zowat; geen blitse overgangen dus, maar rechttoe, rechtaan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business