Tips

Lichtspel op je foto’s

Hot Spot Studio is een handige en gebruiksvriendelijke tool om snel enige lichteffecten aan een afbeelding toe te voegen.

 

[download_file]Ben je vaardig met je favoriete fotobewerker dan kost het je misschien niet zoveel moeite om je foto’s van allerlei fraaie lichteffecten te voorzien. Je kunt het natuurlijk ook overlaten aan een ‘gespecialiseerd’ programma als Hot Spot Studio.

Hot Spot Studio, dat niet eens een installatie behoeft, is erg eenvoudig in het gebruik. Alles begint met het inladen van een achtergrondafbeelding – hoewel je strikt genomen ook al wegkomt met een eenvoudige achtergrondkleur.

Vervolgens hoef je met de rechtermuisknop maar de plekken aan te klikken waar je een ‘lichtbron’ wilt plaatsen. Via een kleurenkiezer bepaal je geheel zelf de kleur. Klik je zo’n ‘hot spot’ (voor wie zich afvroeg waar de naam van het programma vandaag komt) met de linkermuisknop aan, dan kun je die verwijderen of verplaatsen.

Verder zijn er nog schuifknoppen om de grootte van zo’n hot spot in te stellen en de lichtsterkte te bepalen. Initieel zien de toegevoegde hot spots er overigens maar vrij flets en statisch uit. Echter, dat verandert wel zodra je de knop Render Picture indrukt. Het programma gaat dan aan het werk en tovert die hot spot om in mooie lichteffecten. Niet tevreden? Dan spijker je de instellingen of je hot spots gewoon nog even bij en probeer je het opnieuw. Het resultaat laat zich inblikken als jpg, png, bmp of tif.

Eenvoudig dus, maar wel erg handig voor wie tuk is op enkele ‘light specials’.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business