Tips

Computerhulp op afstand

Heb je computerproblemen en raak je er zelf niet uit, dan kan het handig zijn om vanop afstand de hulp van een ervaren kennis in te roepen via Supremo.

 

[download_file]Gebeurt het soms dat je niet verder kunt met een of andere Windows-instelling of programma en kun je best wel wat hulp gebruiken? Laat je pc dan door een meer ervaren kennis overnemen. Daar bestaan diverse tools en services voor. Supremo is precies zo’n tool en je hoeft er in elk geval niet voor aan router of firewall te sleutelen.

De installatie van het programma (gratis voor niet-commercieel gebruik) heb je in een knip achter de rug – logisch, want het gaat eigenlijk om een portable tool. Start je het programma op, dan verschijnt een niet mis te verstane waarschuwing: noch NanoSystems (de maker van deze tool), noch Microsoft zullen je ooit persoonlijk contacteren om je systeem op afstand over te nemen om ‘ondersteuning’ te bieden; gebeurt dat toch, dan heb je wellicht met een oplichter te maken.

Waarschuwing genoteerd – wees dus verstandig en laat je systeem alleen overnemen door personen die je vertrouwt. Met Supremo hoeft dat echter normaliter geen probleem te zijn. Immers, de persoon die je om hulp vraagt moet ook Supremo opstarten en vervolgens een ID evenals een wachtwoord intikken om je pc te kunnen overnemen. Zowel het ID als het wachtwoord lees je af in het beheerscherm van Supremo op je eigen computer.

Als het goed is krijgt de hulpverlener even later jouw bureaublad op zijn computer te zien. Vanuit een menu kan hij dan een chatsessie beginnen, maar ook een bestandsheerder opstarten zodat data tussen beide toestellen kunnen worden uitgewisseld. Uiteraard kunnen zowel hulpverlener als vragende partij (jijzelf dus) de verbinding op elk moment afsluiten. Alle data die over het internet worden verstuurd, worden automatisch met een stevig AES 256-bit-algoritme versleuteld.

Je kunt Supremo ook als een service installeren met een vast wachtwoord. Supremo blijft dan ook actief wanneer er niemand op je pc is aangemeld. Dat maakt het mogelijk dat je zelf (of iemand anders) je systeem op afstand overneemt, al was het maar om vergeten bestanden langs die weg alsnog te downloaden.

Met de betaalde versie worden ook vergaderingen mogelijk: hierbij deel je jouw scherm met verschillende andere gebruikers tegelijkertijd, maar behoud jijzelf wel de volledige controle over je toestel. In de gratis versie kun je dit wel gedurende 21 dagen uitproberen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business