Tips

Zet keyloggers buiten spel

Zemana AntiLogger beveiligt je systeem op kernel-niveau tegen keyloggers, zodat zelfs de hardnekkigste malware wordt gestopt.
[download_file]Keyloggers zijn een van de meest perfide stukjes malware: ze kunnen namelijk in het geniep al je toetsaanslagen of zelfs je muisbewegingen registreren en die naar de makers doorsturen. Op die manier dreigen privacygevoelige gegevens (zoals bankcodes en wachtwoorden) in verkeerde handen te geraken. Zemana AntiLogger richt zijn pijlen vooral op dit soort malware.

De gratis versie van Zemana AntiLogger belooft je systeem tegen twee soorten bedreigingen te beveiligen. Zoals gezegd is daar allereerst de beveiliging tegen het registreren van je toetsaanslagen. Volgens de makers van het programma gebeurt dat diep in de kernel van je systeem, wat zelfs de meest hardnekkige keyloggers moet kunnen blokkeren. Het programma beveiligt in principe je volledige systeem en dus alle applicaties. Elke toetsaanslag (behalve toetsen als BackSpace, Enter, Ctrl+…) wordt automatisch versleuteld en alleen de applicatie die de focus heeft, ontvangt de toetsaanslagen via dat beveiligde kanaal. Dat maakt meteen het gebruik van een virtueel toetsenbord om potentiële keyloggers te misleiden, overbodig.

Zolang AntiLogger actief is krijg je een groengekleurd pictogram in het systeemvak van Windows te zien; je hoeft verder zelf niets te doen. In het uitzonderlijke geval dat een voorgrondapplicatie toch niet ondersteund wordt, kleurt het pictogram grijs. De makers maken zich bovendien sterk dat hun programma geen compatibiliteitsproblemen geeft met andere antimalwaretools die al op je systeem zouden staan.

Zemana voorziet zelf in een tooltje (een keylogger-simulator) waarmee je de werking van de AntiLogger kunt controleren, maar uiteraard is een testtool van de maker zelf niet zaligmakend.

Verder hoort de gratis editie van Zemana AntiLogger je tevens te beschermen tegen SSL-intrusie, Man-in-the-browser-aanvallen (MitB) en aanvallen via HTML-injectie. In tegenstelling tot de commerciële Pro-versie biedt de gratis editie echter geen specifieke bescherming tegen SSL sniffing malware die dataverkeer opvangt vooraleer dat via HTTPS wordt versleuteld.

Er zijn overigens nog wel een paar andere beveiligingsmaatregelen die je alleen aantreft in de Pro-versie, waaronder bescherming tegen heimelijke screenshots en tegen het op afstand bevragen van je Windows-klembord. Ook het heimelijke gebruik van webcam en microfoon kan door deze commerciële versie worden geblokkeerd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business