Tips

Je Windows-bureaublad als een ‘tablet’

PaperPlane transformeert je bureaublad in een interface zoals we die kennen vanop een tablet en maakt programma's en bestanden zo sneller toegankelijk.
[download_file]De nieuwere edities van Windows hebben het de gebruiker al een stuk makkelijker gemaakt om snel de gezochte app of map te vinden en te openen. Dat neemt niet weg dat er zich geregeld alternatieve ‘quick launchers’ aanbieden die denken het nog efficiënter of gebruiksvriendelijker te kunnen, zoals PaperPlane.

Het is meteen duidelijk waar PaperPlane zijn mosterd vandaan heeft: de lay-out van je bureaublad krijgt namelijk in één klap de allures van een tablet mee, waarbij de snelkoppelingen gewoon van links naar rechts en van boven naar onderen op je bureaublad komen. Nu hoef je overigens niet bang te zijn dat je hierdoor je eigen bureaublad kwijtspeelt: met de functietoets F12 (of een andere, zelf te bepalen sneltoets) of door een dubbelklik op een lege plek in het bureaublad schakel je meteen om tussen je vertrouwde bureaublad en dat van PaperPlane.

Standaard ordent PaperPlane de apps volgens gebruiksfrequentie. De meest gebruikte en recente apps zal je dus bovenaan het bureaublad vinden. Je kunt ook snelkoppelingen uit het bureaublad van PaperPlane verwijderen zonder die ook uit je eigen bureaublad weg te halen. Handig is ook de mogelijkheid om meerdere snelkoppelingen in één map samen te voegen – eveneens een functie die je al langer op mobiele apparaten vindt. Eigen snelkoppelingen toevoegen kan uiteraard ook, zowel naar een programma, map, bestand als webadres.

PaperPlane ondersteunt ook virtuele bureaubladen en via een klein wit stipje onderaan het scherm geef je aan in welk bureaublad je wilt werken. Een zoekbalk laat je toe naar specifieke snelkoppelingen te zoeken, maar tijdens onze tests bleken we niet altijd feilloze resultaten te krijgen. Zo kregen we bijvoorbeeld bij het intikken van ‘gr’ niet alleen vergrootglas te zien, maar vreemd genoeg ook OneDrive voor bedrijven.

Via een instellingenvenster laat PaperPlane je toe nog heel wat andere opties aan te passen. Zo kun je onder meer aangeven of je pictogrammen met de muis wilt kunnen verslepen, of je in het contextmenu van de Verkenner de optie ‘Send to PaperPlane’ wilt opnemen, of hoeveel pictogrammen je per rij en pagina wilt zien.

PaperPlane lijkt ons wel zinvol te zijn en vooral de wetenschap dat je met een (dubbel)klik op elk moment tussen beide bureaubladen kunt omschakelen maakt het des te aantrekkelijker om het even uit te proberen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business