Tips

Houd je register in het oog

Wie niets van het register kent, blijft er beter uit weg. Loop je er niet in verloren, dan kan een programma als RegFromApp je helpen om wijzigingen te traceren.

[download_file]RegFromApp is niet voor de gevoelige zieltjes. Het programma houdt bij wat andere programma’s met je Windowsregister aanvangen maar geeft je daar verder weinig uitleg bij. De tool komt van pas wanneer je een programma ervan verdenkt wijzigingen te maken die je niet aan staan, of gewoon wanneer je graag een oogje in het zeil houdt.

De tool bestaat in twee smaakjes: 32 bit en 64 bit. Dat onderscheid heeft deze keer niet alleen te maken met de versie van Windows die je draait, maar ook met het programma dat je in het oog wil houden. De 64 bitversie kijkt immers enkel naar 64 bitprogramma’s. Om een 32 bitprogramma op een 64 bitsysteem te monitoren moet je dus alsnog de 32 bit-versie van RegFromApp binnenhalen. Die versie vindt je hieronder, de andere kan je via de website downloaden.

Bij het starten van RegFromApp selecteer je een proces dat je wil volgen. Vervolgens houdt de tool, die je overigens niet moet installeren, eventuele wijzigingen in het oog. Verandert er iets, dan krijg je een gedetailleerde melding. Je kan wisselen tussen de recentst aangepaste waarden van een key of de originele waarden ervan.

Zoals gezegd, niet voor iedereen, maar de Windowsspecialist zal ongetwijfeld raad weten met dit gratis programmaatje.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business