Tips

Houd je logbestanden in de gaten

SnakeTail is een handige tool die je toelaat om logbestanden van software, services en hardware op afzonderlijke tabbladen vanuit één venster te bekijken.
[download_file]Heel wat programma’s, services en hardware genereren logbestanden en het kan behoorlijk tijdrovend zijn die regelmatig op nieuwe of specifieke ingangen te controleren. SnakeTail is een handige tool die je toelaat al die logs op afzonderlijke tabbladen vanuit één venster te bekijken.

Wanneer je SnakeTail opstart, toon je de tool de weg naar de logbestanden die je wilt controleren. Dat kunnen afzonderlijke bestanden zijn (met extensies als .txt, .log en .xlog), maar het programma biedt ook een rechtstreekse toegang tot de logboeken die Windows bijhoudt (en die je vanuit Windows kunt bekijken via het commando eventvwr.msc).

De inhoud van elk toegevoegd logbestand of logboek is dan op een afzonderlijk tabblad te zien. Om sneller de gewenste ingangen te zien kun je een tekstfilter inschakelen (zodat je bijvoorbeeld alleen de items ziet die het woord ‘error’ bevatten) of je duidt de voor- en achtergrondkleur aan waarin je bepaalde ingangen wilt afgebeeld zien.  Het is ook mogelijk bladwijzers toe te voegen zodat je snel naar specifieke ingangen kunt navigeren. De geopende logs kun je ook bewaren zodat je die in één keer met een muisklik weer te zien krijgt.

Behalve bij de logboeken van Windows zelf kun je tevens de frequentie aangeven waarmee een logbestand opnieuw moet worden geopend, zodat je automatisch op de hoogte blijft van de nieuwste wijzigingen in het logbestand. Handig is nog dat je aan bepaalde logbestanden je favoriete externe bewerkingstool kunt koppelen: via een sneltoets wordt het logbestand dan in het gekoppelde programma geopend.

SnakeTail lijkt ons een nuttig programma voor wie regelmatig wijzigingen in enkele logbestanden wil controleren. De tool is beschikbaar in een 32- en 64-bits versie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business