Tips

Moeiteloos losse notities maken en bewaren

WIl je een notitie maken op je computer, dan kan je natuurlijk het Kladblok openen, maar Anuran is nog sneller.
[download_file]Het overkomt je ook wel vaker dat je tijdens het werken op de pc snel een of andere notitie kwijt wil. Dan kun je er natuurlijk pen en papier bij halen of je Kladblok opstarten, maar als het snel(ler) moet gebeuren dan ben je beter af met een ‘persoonlijke tekstlogger’ als Anuran.

Anuran nestelt zich in het Windows-systeemvak, vanwaar je het altijd zelf kunt oproepen (via een instelbare sneltoets) maar je kunt de tool ook zo instellen dat die telkens automatisch opduikt na x aantal minuten. Dat maakt het makkelijk om te noteren waar je bijvoorbeeld op je computer op dat moment mee bezig bent – een soort uitgeklede ‘project tracker’ dus.

De notities die je intikt, worden in een tekstformaat bewaard en worden ook automatisch gearchiveerd met een tijdstempel. Je bepaalt ook zelf hoe vaak zo’n archiefbestand moet worden gecreëerd, elke minuut bijvoorbeeld, of elke dag.

Zodra Anuran opduikt verschijnt een eenvoudig tekstvenstertje waar je je notitie in kwijt kunt. Het volstaat de Enter-toets in te drukken om het weer te doen verdwijnen (druk op Shift-Enter als je een tweede regel wil invoeren).

Om de ingevoerde notities te kunnen bekijken hoef je maar de ingebouwde viewer op te roepen (Anuvu). Hier selecteer je dan het gewenste bestand waarna je de bijhorende notities in chronologische volgorde opgelijst ziet in het rechterpaneel. Verschillende bestanden tegelijk openen kan ook en het volstaat bepaalde trefwoorden in te tikken in het filterpaneel om alleen de bijhorende notities te zien verschijnen. Het is overigens altijd nog mogelijk specifieke ingangen vanuit deze viewer weer te verwijderen. Je kunt je notities ook exporteren in CSV-formaat.

Anuran zal vooral handig zijn voor wie regelmatig wil noteren waar hij op een bepaald moment mee bezig is op de computer.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business