Tips

Bescherm je tegen heimelijke opnames via je webcam

Bepaalde malware kan de controle over je webcam overnemen, zodat hackers vanop afstand je kamer kunnen inkijken. Who Stalks My Cam beschermt je daar tegen.
[download_file]Malwaremakers deinzen voor niets terug: er zijn zelfs tools die de argeloze gebruiker bespioneren door het vastleggen van toetsaanslagen, door het maken van schermafbeeldingen, door het opnemen van geluid via de ingebouwde microfoon en van beelden via de webcam. De beruchte DarkComet RAT is daar slechts één voorbeeld van. Als het aan Who Stalks My Cam ligt, hoef je alvast voor dit laatste niet langer bang te zijn.

Who Stalks My Cam nestelt zich op de achtergrond en houdt van daaruit alle activiteiten met je webcam nauwgezet in de gaten. Als je dat zo instelt, duikt een pop-upvenster op en speelt een geluidje af zodra een programma of een achtergrondproces van je webcam gebruik maakt.

Je kunt het programma bovendien zo configureren dat je webcam automatisch wordt afgesloten zodra een of ander achtergrondproces de webcam wil gebruiken of wanneer je langer dan een in te stellen tijdsduur (x-aantal seconden, minuten of uren)  niet actief bent op je pc. Ook nuttig: je kunt zelf een whitelist van applicaties en processen aanvullen. Zodra er dan een toepassing van je webcam gebruik maakt die niet op die lijst staat, zorgt Who Stalks My Cam er meteen voor dat de webcam wordt afgesloten voor die toepassing.

Het programma voorziet zelf in een eenvoudige module waarmee je (een van je) aangesloten webcam(s) kunt uittesten. Handig, ingeval je niet meteen zelf een programma beschikbaar hebt dat van je webcam gebruik maakt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business