Tips

Stuur elk programma naar het Windows-systeemvak

Met RBTray stuur je elke programma naar het Windows-systeemvak wanneer je het minimaliseert, zodat het geen zichtbare plaats op de taakbalk inneemt.
[download_file]Sommige programma’s zijn op de achtergrond actief en stuur je vanuit een pictogram in het Windows-systeemvak aan. Andere applicaties zijn op de voorgrond actief maar kun je via de knop Minimaliseren snel een meer bescheiden plaatsje geven op de Windows-taakbalk. RBTray zorgt min of meer voor een combinatie van beide.

Over RBTray valt er weinig te zeggen. Zodra je het gedownloade zip-bestand hebt uitgepakt en de juiste versie (32-bits of 64-bits, naargelang je Windows-versie) hebt opgestart, gebeurt er…. niets. Althans ogenschijnlijk, want op de achtergrond houdt RBTray wel een oogje in het zeil.
Dat merk je meteen wanneer je de Minimialiseer-knop (rechtsboven een applicatievenster) aanklikt, maar deze keer wel met de rechtermuisknop: de actieve applicatie wordt dan, net zoals vanouds, geminimaliseerd. Echter, het belandt niet langer in de taakbalk van Windows, maar komt in de vorm van een icoontje terecht in het Windows-systeemvak.

Het volstaat dit pictogram aan te klikken om het venster in zijn originele afmeting en locatie terug te halen. Of je klikt het icoon met de rechtermuisknop aan en je kiest Restore Window. Een andere optie is nog Close Window, waarbij je het programma(venster) afsluit – wel krijg je normaliter nog de gelegenheid onbewaarde data eerst op te slaan.

Waarvoor je dit tooltje zou gebruiken? Om een programma dat je voor anderen (zoals je baas) snel wilt verbergen niet zichtbaar in de Windows-taakbalk te plaatsen, misschien?

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business