Tips

WhatsApp voor desktop nu beschikbaar

Windows- en Mac-gebruikers kunnen vanaf nu gebruik maken van Whatsapp voor desktop om te chatten. De app werkt niet zonder smartphone in de buurt.

[download_file]Om populair te zijn, moet je altijd en overal beschikbaar zijn. Dat weten de gebruikers van WhatsApp, maar dat weten de ontwikkelaars van de app ook. De app was reeds beschikbaar voor Android, iOS, Blackberry en Windows Phone, en ongeveer anderhalf jaar na de webversie komt daar nu ook een desktopapplicatie bij. WhatsApp voor desktop is compatibel met computers vanaf Windows 8 en Mac OS X 10.9.

De desktopapp werkt grotendeels hetzelfde als de webversie: je scant een QR-code, waarna alle conversaties worden geladen op je computer. Je telefoon moet je nog steeds bij de hand blijven houden en elke keer je opnieuw inlogt, moet je opnieuw verbinding maken. Dat komt omdat WhatsApp alle berichten op zijn servers wist, waardoor jouw toestel de enige opslagplaats is voor je gesprekken.

Wie de app gebruikt op zijn desktop, heeft als grote voordeel dat hij zelf sneltoetsen kan instellen en dat hij meldingen kan ontvangen op zijn scherm, naar analogie met de MSN-ervaring van vroeger. WhatsÂpp kent ondertussen al ruim een miljard gebruikers; een cijfer dat enkel zal oplopen, zolang de dienst zijn beschikbare platformen blijft uitbreiden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business