Tips

Analyseer de hardware van je computer

Met een programma als Hardware Identify vind je informatie over hardware zelfs wanneer Windows die niet herkent.

[download_file]

Hardware Identify is een gratis en draagbaar programmaatje dat al snel een onmisbare assistent wordt voor wie zijn computer zelf beheert. Je download het programma hieronder of via deze website. Het tooltje komt verpakt in een zip-bestandje dat je zo kan uitpakken, waarna het programma klaar is voor gebruik. Hardware Identify vereist administrator-privileges om vlot te draaien.

De tool werd ontwikkeld door Tweaking.com. Het uiterlijk is op z’n zachtst gezegd retro maar de tool doet ook vandaag nog uitstekend z’n werk. Na het opstarten scant Hardware Identify je pc en krijg je meteen een lijst van alle geïnstalleerde hardware te zien. De tabbladen bovenaan maken problemen analyseren eenvoudiger. Op ons testsysteem zien we zo meteen welke hardware problemen heeft, en waar er eventueel nog drivers nodig zijn.

Selecteer een stuk hardware zonder driver of met problemen en klik op Lookup Selected Device om meer info te ontdekken. Vanuit het dialoogvenster dat nu verschijnt krijg je meteen toegang tot een knop waarmee je naar een driver zoekt op Google.

Hardware Identify doet exact wat het zegt en doet dat volgens onze test zonder problemen. De tool is natuurlijk gericht op een nichepubliek, maar wie er niet mee in zit zijn handen vuil te maken en computerproblemen graag zelf oplost, vindt hier een geweldig stuk gereedschap. De draagbaarheid is een bijkomend voordeel: Hardware Identify past zo perfect op een eerstehulp-usb-stickje.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business