Tips

VLC krijgt Chromecast-ondersteuning

Doordat VLC voortaan Chromecast-ondersteuning heeft, kan je lokaal opgeslagen films vanuit je luie zetel bekijken.

[download_file]VLC Media Player is een gegeerde videospeler voor menig filmfanaat. Dit komt doordat de software gratis is en bovendien zowat alle mogelijke formaten ondersteunt. Hierdoor kan je je volledige filmbibliotheek via de tool afspelen.

Voor wie eveneens in het bezit is van een Google Chromecast biedt de software voortaan nog meer voordelen. Ars Technica merkte immers een nieuwe versie van de videospeler op, waarin een Chromecast-functie vervat zit. Hierdoor ben je niet langer aan je computer gebonden om je favoriete films te bekijken.

Open de nieuwe versie van VLC en klik op ‘Tools’. Hier zal je de nieuwe optie ‘Renderer Output’ zien staan. Klik hier op en kies hierna voor je Google Chromecast. Je tv zal automatisch worden ingeschakeld en naar de juiste input overschakelen, waarna de film begint af te spelen.

Momenteel gaat het nog om een vroege versie die jammer genoeg niet bugvrij is. Zo kan het zijn dat je certificaatwaarschuwingen krijgt (welke je kan negeren) en durft de software eveneens te crashen.

chromecastdownloadsontspanningvlc

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals