Tips

Alles-in-één opschoner

Wise Care geeft je de mogelijkheid je systeem op te schonen met één druk op de knop, maar ook wie meer controle wil kan bij dit programma terecht.

[download_file]Een systeem dat je al wat langer gebruikt vergaart wel wat overtolligheden. Bestanden die er eigenlijk niet meer toe doen, ongeldige en dus nutteloze registeringangen, enz… Af en toe de bezem door een vervuild systeem halen kan dus wel nuttig zijn. Voor wie dat graag met één druk op de (muis)knop wil doen is er Wise Care 365.

OK, één druk op de knop is overdreven, maar door twee keer een knop in te drukken lukt het wel: eerst laat je je systeem scannen en daarna gelast je de gevonden overtolligheden op te ruimen. Natuurlijk, op die manier vertrouw je er op dat de tool geen fouten maakt en dat is wellicht niet naar de zin van voorzichtige of kritische gebruikers.

Diepere controle

Toch hoeven ook die het programma niet meteen links te laten liggen. Je kunt om te beginnen bij elk onderdeel aangeven wat je (voortaan) buiten zo’n opschoonronde wil houden. Verder kun je het ‘one-click’ systeem ook koudweg negeren en zelf de verschillende modules apart opstarten.

Een ervan is de module Systeem opruimen, die op zijn beurt is opgedeeld in een handvol rubrieken, waaronder Register opruimen, Algemeen opruimen, Uitgebreid opruimen en Systeem afslanken. Toegegeven, de benamingen zijn niet erg duidelijk, maar zodra je zo’n rubriek opent heb je wel meteen door welke opschoonoperaties die zoal uitvoeren – én krijg je de kans bepaalde onderdelen daarvan buiten schot te houden. Een andere module is nog Systeem Tuneup, met rubrieken als Systeem Optimizer, Disk Defragmenteren, Register Defragmenteren en Startup Manager – waarbij opgemerkt dat het programma (weliswaar na een vage waarschuwing) ook doodleuk onze SSD begon te defragmenteren. Foei.

Verder is er onder meer nog een Proces Monitor aan boord, maar die biedt weinig meerwaarde tegenover de in Windows ingebouwde tools. Weet wel dat de betaalde Pro-variant nog meer onder de motorkap heeft steken, met een uitgebreide Privacy Beschermer als belangrijkste lokmiddel.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business