Tips

Bekijk en exporteer e-mails uit een (corrupt) Outlook-bestand

Loopt er iets mis met de maildatabase van Outlook, dan kan dat rampzalig zijn. Een programma als Stellar PST Viewer is gespecialiseerd in het reanimeren van een dergelijke database.

 

[download_file]Outlook bewaart zowat alle gegevens (waaronder e-mailberichten, bijlagen en contactpersonen) in een pst-bestand. Het kan echter gebeuren dat zo’n bestand corrupt geraakt waardoor Outlook weigert het nog te openen. Dat kan voor sommige gebruikers behoorlijk rampzalig zijn,  maar gelukkig is er dan nog een tool als Stellar PST Viewer.

Bij het opstarten van Stellar PST Viewer duid je ofwel zelf het gewenste pst-bestand aan ofwel laat je het programma zelf naar pst-bestanden op je computer scannen (een proces dat je overigens op elk moment kunt stopzetten). Zodra je dan het beoogde pst-bestand hebt geselecteerd, kun je dat laten analyseren. Stellar PST Viewer probeert dan alle (nog leesbare) berichten in dit bestand te openen waarna je die in een Outlook-achtig venster gepresenteerd krijgt, netjes opgedeeld in je (originele) mailmappen. Dat geldt in principe ook voor je contactpersonen, agenda, taken en notities.

Net als in Outlook kun je dan elke gewenste e-mail bekijken – ook zonder dat Outlook op je systeem is geïnstalleerd. Het is overigens ook mogelijk individuele berichten op te slaan in MSG-, EML-, RTF-, HTML- of PDF-formaat, maar daarvoor is wel weer de installatie van Outlook vereist.

Heb je inderdaad met een corrupt PST-bestand af te rekenen, weet dan wel dat je dit met dit (gratis) programma niet kunt herstellen. Uiteraard bestaan daar wel andere tools voor, waaronder eentje uit de stal van Stellar, waarvoor je af en toe een advertentie ziet verschijnen binnen Stellar PST View.

Op een van onze testtoestellen werkte dit exporteren echter niet omdat de installatie van het programma om een of andere reden niet alle noodzakelijke dll-bestanden wist te registreren, weet dus dat ook jij met een beetje pech installatieproblemen kan ervaren. Je kan het programma hieronder downloaden of via de website, waar je je dan wel moet registreren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business