Tips

Uitgebreide schoonmaakhulp

WinSysClean is één van de meest uitgebreide gratis schoonmaaktools voor Windows. Het eenvoudig te gebruiken programma heeft tal van geavanceerdere opties voor wie graag zelf de controle houdt.

[download_file]Af en toe de borstel door je Windows-systeem halen kan geen kwaad, althans niet wanneer je de nodige voorzorgen neemt – er kan immers altijd wel iets mislopen. WinSysClean is precies zo’n opschoner (met een aantal extra’s).

Wanneer je WinSysClean opstart gaat de tool automatisch na of je al een recent systeemherstelpunt hebt gemaakt. Blijkt dat niet het geval dan kun je dat alsnog doen met één muisklik en in zulke voorzienigheid kunnen we ons wel vinden, temeer je zo’n registerback-up ook vanuit het programma zelf kunt laten terugzetten.

Het kleurrijke startscherm van WinSysClean is behoorlijk informatief. Je leest onder meer de hoeveelheid vrije schijfruimte en RAM-geheugen af, hoeveel data er zich in de prullenbak, de temp-map van Windows,  de cache en downloadmap van je browsers bevinden. Je krijg ook de recentste systeemherstelpunten te zien evenals een lijst van incorrect afgesloten Windows-sessies.

Voor wie zich niet teveel wil verdiepen in het opschoonwerk staat alvast een Intelligent SafeClean Start-knop klaar. Die initieert een onmiddellijke systeemscan, op zoek naar eventuele junk-bestanden en onvolkomenheden in het register. Op het einde van de rit krijg je hiervan een gedetailleerd overzicht en kun je zelf beslissen welke items je effectief wil laten opruimen.

Zelf kiezen

Je bent overigens niet verplicht van deze ‘all-in-one’ opschoonknop gebruik te maken. WinSysClean biedt namelijk ook afzonderlijke rubrieken aan waarin je zelf kunt bepalen wat je zoal wil aangepakt zien. Zo tref je in de rubriek Windows Options een 20-tal onderdelen aan, zoals Delete Windows Documents History, Delete Invalid Desktop Shortcuts en Clean Autorun Entries from Startup.

In de rubriek Apps Cleaning kun je dan van een hele reeks applicaties – voor zover je die op je systeem hebt geïnstalleerd – allerlei ‘tijdelijke’ bestanden laten opruimen. Verder is er nog de rubriek Registry, met op zijn beurt ook weer een 20-tal op te ruimen items, en de rubriek Internet Browsers van waaruit je onder meer de cache, cookies en diverse geschiedenisbestanden kunt laten verwijderen van een 6-tal verschillende browsers.

WinSysClean bevat tevens nog een aantal functies waarmee je het geheugen-, schijf- en drivergebruik kunt monitoren evenals een reeks tuning-opties.

Ook handig is de ingebouwde taakplanner waarmee je opschoonoperaties geautomatiseerd kunt inplannen. Kortom: WinSysClean is één van de meer uitgeruste gratis schoonmaakpakketten op het internet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business