Tips

Starten met Linux: draai zowel Linux als Windows 10 op je pc

In deze cursus toon ik je hoe je Ubuntu op je pc kan doen werken zonder afscheid te hoeven nemen van Windows 10. We dualbooten daarom Windows en Linux. De cursus werkt voor alle Ubuntu-varianten alsook Linux Mint.

In het vorige deel van onze Starten met Linux-cursus bekeken we welke Linux-distributie het beste bij jou past. Nu gaan we over tot het echte werk en installeren we een Linux-distributie op onze pc.

[related_article id=”182023″]

De kans is groot dat je ondertussen al een grote voorkeur hebt voor één van de vele smaken waarin Linux komt, maar dat wil niet zeggen dat je daarom Windows 10 voorgoed vaarwel hoeft te zeggen. Ik toon je hoe je beide besturingssystemen op je pc kunt laten draaien.

Dualboot

We gaan Ubuntu ‘dualbooten’ in Windows 10. Dat wil zeggen dat beide besturingssystemen op éénzelfde pc geïnstalleerd zullen worden. Telkens als je pc wordt opgestart, krijg je als gebruiker netjes de keuze om op te starten in Windows of Ubuntu. Je hebt een USB-stick nodig met een capaciteit van 2 GB en 25 GB aan vrije ruimte op je harde schijf.

In deze curus nemen we Ubuntu als voorbeeld. Je kan de cursus naadloos opvolgen als je aan de slag wilt met Ubuntu of één van de variaties op Ubuntu, alsook met Linux Mint. Dat OS is gebaseerd op Ubuntu, en werkt met dezelfde installer. Andere Linux-distributies zullen mogelijk op het einde een verschillend installatieproces volgen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business