Tips

Je eigen etiketten en kaartjes ontwerpen

Het is vaak een heel gedoe om zelf naamkaartjes of etiketten van een eigen grafisch design te voorzien. Avery Design & Print steekt een helpende hand toe.
[download_file]Het is vaak een heel gedoe om zelf naamkaartjes of etiketten van een eigen grafisch design te voorzien – vooral als die ook nog eens op correcte manier uit de printer moeten rollen. Avery, producent van precies zulke papierwaren, heeft een applicatie ontwikkeld die dat ontwerp- en afdrukproces moet vereenvoudigen en optimaliseren. Dat is Avery Design & Print geworden, beschikbaar voor zowel Windows als Mac.

Zowel de download en de installatie van dit pakket zijn behoorlijk fors. Dat heeft eigenlijk alles te maken met de talloze sjablonen en etiket- en papiermodellen die het programma in zijn kielzog heeft. Het zal je trouwens weinig verbazen dat dit allemaal modellen zijn uit het eigen huis van Avery.

Ook de aanpak van de tool is volledig afgestemd op gebruikers van de papierwaren van Avery. Alles begint namelijk met het aanduiden van het juiste Avery-product – en dat blijken maar liefst zo’n 770 verschillende items te zijn, gaande van eenvoudig A4-papier over etiketten tot naamkaartjes en schoolproducten. Op basis van je selectie verschijnt dan een reeks sjablonen waaruit je kunt kiezen. Natuurlijk kan je ook gewoon met papierwaren van een ander merk aan de slag.

Zodra je model en sjabloon hebt geselecteerd komt het eigenlijke designvenster naar boven. Je kunt hier op eenvoudige manier tekst en visuele objecten (zoals achtergrond, geometrische figuren en barcodes) aanpassen en toevoegen, maar ook schalen en roteren. Kortom, je kunt het hele ontwerp volledig personaliseren, zowel van de voorzijde als van de achterzijde.

Ben je klaar met je ontwerp dan kun je het bewaren (na je aanmelding ook in de cloud) en afdrukken. Ook hier steekt Avery Design & Print een helpende hand toe.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business