Tips

Widgets op je Windows 10-bureaublad

Win10 Widgets biedt een pakket van informatieve en praktische widgets voor je bureablad, volledig in stijl met het uiterlijk van Windows 10.
[download_file]Widgets maken sinds Windows 8 niet langer standaard deel uit van het besturingssysteem, maar dat wil niet zeggen dat ze volledig verleden tijd zijn. Met Win10 Widgets kan je ook in Windows 10 een verzameling widgets op je bureaublad plaatsen.

Win10 Widgets biedt zo veel of zo weinig informatie als je zelf wilt. Zo zijn er widgets beschikbaar om verschillende aspecten van je systeem in de gaten te houden, zoals algemene prestaties, het batterijniveau, beschikbare opslagcapaciteit, CPU- en RAM-gebruik of netwerk- en wifi-verbindingen. Maar je kan ook widgets op je bureaublad droppen om het weer te tonen, de computer snel te vergrendelen of Spotify te bedienen.

Het leuke aan Win10 Widgets is dat de widgets volledig zijn aangepast aan de designtaal van Windows 10. Zo sluiten ze perfect aan bij de rest van het besturingssysteem. De widgets nemen zelfs de accentkleur over die je hebt ingesteld in je persoonlijke instellingen van het OS.

Win10 Widgets maakt gebruik van de openbronsoftware Rainmeter, die het mogelijk maakt om dit soort widgets op je bureaublad weer te geven. Het installatiebestand dat we in dit artikel aanbieden bevat zowel Win10 Widgets als Rainmeter. Als je Rainmeter reeds op je computer geïnstalleerd hebt staan, kan je hier alleen het bestand voor Win10 Widgets downloaden.

De ontwikkelaar van Win10 Widgets geeft op zijn website aan dat er momenteel nog geen systeem geïmplementeerd is om de software automatisch te updaten. Om op de hoogte te blijven over nieuwe widgets en verbeteringen, zal je dus af en toe een kijkje moeten nemen op de site.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business