Tips

Digitaal (strips) tekenen en schilderen

MediBang Paint Pro vindt zijn origine in de manga-wereld, maar doet als tekenprogramma ook voor andere stijlen prima dienst om digitale creaties te maken.
[download_file]We weten niet van welke programma’s Merho of Studio Vandersteen zich bedienen bij het tekenen van hun stripverhalen, maar feit is dat MediBang Paint Pro in elk geval afkomstig is uit de manga-wereld, de Japanse versie van een stripverhaal dus – wat niet wegneemt dat je er ook andere figuren mee kunt tekenen of schilderen. Het programma is beschikbaar voor zowel Windows (32- of 64-bits) als macOS, evenals apps voor iOS en Android.

MediBang Paint Pro doet in elk geval weinig moeite zijn origine te verbergen. Wanneer je namelijk een nieuw project opent, kun je al meteen uit een tiental typische stripsjablonen kiezen, van Manga over Yonkoma tot USA Comic. Je kunt evenwel ook altijd een algemeen sjabloon instellen, met de gewenste (papier)afmetingen, resolutie en achtergrondkleur.

De interface van MediBang Paint Pro komt erg verzorgd over: een statig zwartgrijs met een reeks verplaatsbare panelen, waaronder Color, Navigator, Layer, Brush, Brush Control en Brush Preview.  Verder is er ook de typische gereedschapskist zoals we die uit veel andere tekenprogramma’s kennen, met een mooie variatie aan tools, waaronder Fill, Bucket, Magic Wand, Eraser, Move, Gradient, Text en Eyedropper.

MediBang Paint Pro maakt vooral ook indruk door de fraaie reeks penselen, zoals Pencil, Pen, G Pen, Edge Pen, Stipple Pen, Sumi, Watercolor, enz. Afhankelijk van de gekozen pen komen er bovendien de nodige tools en opties bij waarmee je het penresultaat heel nauwkeurig kunt sturen.  Er zijn tevens heel wat achtergronden en materialen beschikbaar, maar de eerste keer moet het programma die wel nog even downloaden. Overigens is de link met de ‘cloud’ nog wel op andere manieren duidelijk: je kunt namelijk een gratis account creëren waarna nog meer materiaal uit de cloud beschikbaar komt en je je creaties met anderen kunt delen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business