Tips

Neem je scherm op met een druk op de knop

Screen Recorder maakt een video van je schermactiviteit zonder dat je rekening moet houden met ingewikkelde instellingen of betalende beperkingen.
[download_file]Rylstim Screen Recorder is een gratis programmaatje van Sketchman Studio. Je downloadt de tool hier of op de website van de makers. Let tijdens de installatie van de kleine applicatie goed op. De Wizard wil je de gesponsorde tool ‘Money Calendar’ aansmeren. Die heb je vermoedelijk niet nodig, dus vergeet het overeenkomstige vinkje niet weg te klikken wanneer je daar de kans toe krijgt.

Na de bliksemsnelle installatie van de tool zelf wil de Wizard de XviD-codec op je systeem zetten. Die is nodig om wat er op je scherm gebeurd te vertalen naar een bruikbare video. Schrik dus niet wanneer er een tweede installatie begint, en navigeer je een weg doorheen de Wizard. Zodra alles is geïnstalleerd, kan je Screen Recorder starten.

Eenvoudige instellingen

Het hoofdscherm van de tool laat je toe het scherm te kiezen dat je wil opnemen. Heb je meerdere schermen aan je systeem hangen, dan kan je er slechts één tegelijk opnemen. Resoluties tot WQHD worden ondersteund. Heb je een 4K-scherm, dan zal de recorder linksboven een schermhap ter waarde van de WQHD-resolutie opnemen.

Standaard geeft de tool weer wanneer je links en rechts klikt met je muis, wat handig is wanneer je een video wil maken om iets uit te leggen. De framerate van 18 is genoeg voor een eenvoudige video, maar echt vloeiend zullen de muisbewegingen niet lijken. Zet je de instelling hoger, dan gaat de kwaliteit er op vooruit maar wordt het videobestand dat op het einde ontstaat ook groter.

Achter File Path zie je waar Screen Recorder je video zal opslaan. Standaard komt het bestand terecht in een mapje Screen Video onder mijn documenten. Wat de Start Record-knop doe, kan je vermoedelijk zelf raden.

Opnemen

Onderaan zie je een blokje reclame ter sponsoring van de applicatie. Die reclame is irrelevant, je hoeft er dus niet op te klikken. Zodra je Start Record klikt, gaat Screen Recorder aan de slag. Om een opname te stoppen, klik je op F9. De applicatie is ook actief in het systeemvak rechts onderaan, waar je een opname net zo goed kan stoppen door rechts op het Screen Recorder-icoontje te klikken. Na de opname begint je video onmiddellijk te spelen.

Screen Recorder doet wat het moet, maar niets meer. Zo kan je video’s niet bewerken, wordt enkel je scherm opgenomen en blijft audio achterwege, en is er geen mogelijkheid om voice overs toe te voegen. Dat kan je natuurlijk achteraf zelf doen in je favoriete videobewerkingstool.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business