Tips

ConstEdit: tussen tekstverwerker en HTML-editor

ConstEdit laat het midden tussen een tekstverwerker en html-editor. De tool is niet zo zeer voor webontwikkelaars maar wel voor webschrijvers, die hun teksten onmiddellijk willen klaarstomen voor het internet.
[download_file]Wil je snel documenten in html-formaat creëren en voel je weinig voor een complexe html-editor of voor de overdadige html-code die door een tekstverwerker als MS Word wordt uitgespuwd, dan biedt ConstEdit je een fijne tussenweg aan: een eenvoudige tekstverwerker die cleane html-code genereert.

Zodra je na de installatie van de tool hebt bevestigd dat je voor niet-commerciële doeleinden met het programma aan de slag wil, kun je ongegeneerd – en geheel gratis – verder. De eerste indruk van de interface is weliswaar wat overweldigend – een brede balk met tal van knoppen – maar wie een beetje beslagen is in de html-terminologie vindt snel de weg.

In de – aanpasbare – knoppenbalk vind je namelijk alle opties voor de typische opbouw van een HTML5-pagina terug. Het feit dat ConstEdit zwaar inzet op CSS stijlbladen maakt het (automatisch) lay-outen van een pagina extra makkelijk. Headers of een nieuwe documentsectie toevoegen bijvoorbeeld is slechts een drukknop verwijderd. Het is ook erg eenvoudig om paragrafen te verplaatsen. Wil je het uiterlijk van een pagina aanpassen, dan volstaat het het achterliggende stijlblad aan te passen.

De tool bevat ook nog andere handige functies, zoals het bewerken van verschillende pagina’s tegelijk (elk op een eigen tabblad), een zoek-en-vervang functie en een auto-save functie.

De standaard uitvoer van ConstEdit is dus html, maar wie dat verkiest kan zijn document ook in het pdf-formaat bewaren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business