Tips

Herstel de lay-out van je bureaublad

Wanneer een extern scherm of projector aansluit, of een oud spel opstart, raakt de lay-out van je bureaublad al eens door elkaar. ReIcon zorgt er voor dat je niet alles manueel hoeft terug te plaatsen.

[download_file]Je hebt het vast ook al meegemaakt: je start een of ander programma op (zoals een wat oudere game) en dat wijzigt ongegeneerd je schermresolutie met als gevolg dat de pictogrammenlay-out op je bureaublad door elkaar gehusseld wordt. Vervelend dus. Gelukkig is er ReIcon…

ReIcon komt in een zip-bestand dat, uitgepakt, twee bestandsversies oplevert: een voor Windows 32-bits en een voor Windows 64-bits.  Een installatie is niet eens nodig, wat inhoudt dat je het bijvoorbeeld ook vanaf een usb-stick kunt opstarten. Het programma laat zich zeer eenvoudig bedienen. Om de huidige lay-out van (de pictogrammen op) je bureaublad te bewaren hoef je maar een knop in te drukken. De lay-out komt dan meteen in een profielbestand terecht. Dit profiel kun je desgewenst ook van een eigen naam voorzien. Op deze manier kun je dus ook meerdere profielen ofte lay-outs vastleggen. Het is overigens mogelijk deze profiellijst te exporteren en weer te importeren. Een profiel weer verwijderen kan uiteraard ook.

Wanneer een of ander programma de lay-out heeft verstoord,  volstaat het het gewenste profiel in het overzicht te selecteren en de herstelknop in te drukken. De pictogrammen verhuizen onmiddellijk naar de gewenste locatie.

Als je dat zo instelt nestelt het programma zich ook in het contextmenu van de Verkenner, meer bepaald van Bureaublad of van Deze pc (naar keuze).

Een simpele tool dus, maar een godsgeschenk als je het nodig hebt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business