Tips

Zo installeer je iOS 10 nu al op je iPhone of iPad

iOS 10 wordt op 13 september uitgerold naar alle compatibele iPhones of iPads. Wie niet wil wachten, kan de finale versie nu al installeren.

Volgende week dinsdag, 13 september, rolt Apple het nieuwe iOS 10 officieel uit naar compatibele iPhones en iPads. Wie het geduld niet kan opbrengen om daar op te wachten, kan de rij voorsteken en de update nu al installeren.

Zit je reeds in het bètaprogramma van iOS 10, dan hoef je daar zelfs niets voor te doen. Apple is namelijk gestart met het uitrollen van de finale versie van het besturingssysteem naar bètatesters. Ben je een bètatester, ga dan in de instellingen naar ‘Algemeen’ > ‘Software-update’ om de finale versie te installeren.

[related_article id=”185809″]

Zit je nog niet in het bètaprogramma, dan kan je alsnog proberen in te schrijven via deze link. We hebben het nog niet kunnen bevestigen, maar mogelijk krijg je op die manier ook al recht op de finale versie van iOS 10. Laat het ons zeker weten in de reacties, moest dit bij jou zijn gelukt.

Moeilijk gaat ook

Wil je liever niet intekenen op het bètaprogramma, dan bestaat er nog een tweede manier om de finale versie van iOS 10 nu al in handen te krijgen. Die is wel iets omslachtiger en vereist dat je een Mac bij de hand hebt.

  1. Maak om te beginnen een back-up van je toestel via iTunes of iCloud. In principe moet je iPhone of iPad voor dit proces niet worden gewist, maar er kan altijd iets fout gaan. Better safe than sorry.
  2. Ga op een Mac naar deze pagina en download de gratis ontwikkelaarssoftware Xcode 8. Mogelijk zal je eerst moeten intekenen op (de gratis versie van) Apples ontwikkelaarsprogramma. Na het installeren van Xcode 8 volg je de verdere instructies om iTunes te updaten.
  3. Apple heeft de finale versie van iOS 10 beschikbaar gemaakt voor ontwikkelaars. Op deze pagina vind je de installatiebestanden voor de verschillende toestellen. Zoek jouw apparaat en download het bijhorende .ipsw-bestand.
  4. Met Xcode 8 geïnstalleerd en het correcte .ipsw-bestand gedownload, kan je overgaan tot de installatie van iOS 10 via iTunes. Sluit je iPhone of iPad aan op je Mac, open iTunes en selecteer het toestel, druk de Optie-toets in en klik op de ‘Update’-knop. Kies het eerder gedownloade .ispw-bestand en klik op ‘Open’. iTunes zal je toestel nu updaten naar iOS 10.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business