Tips

MEmu: Android (en Google Play) op pc

Er zijn heel wat emulators voorhanden om Android op je pc te draaien. De bekendste is wellicht BlueStacks, maar MEmu is een uitstekend alternatief.

 

[download_file]Er bestaan verschillende Android-emulators die je toelaten Android-apps op een Windows-pc te draaien. Een van de bekendste is wellicht BlueStacks, maar MEmu klaart de klus net zo goed.

MEmu heb je in een knip geïnstalleerd. Allereerst dien je je aan te melden met een Google-account. Je kunt hiervoor eventueel een al bestaand account gebruiken, maar dat mag ook een nieuw te creëren account zijn.

Meteen erna kun je eigenlijk al aan de slag – maar neem een paar minuten de tijd om enkele dia’s te bekijken die automatisch worden afgespeeld: die lichten je namelijk enkele leuke mogelijkheden en functies toe.

De Play Store blijkt inderdaad goed toegankelijk en de apps en games die wij installeerden deden dat zonder protest en bovendien aangenaam vlot. Maar er is meer. MEmu laat je ook toe heel wat instellingen te wijzigen, zoals aantal cpu’s en geheugen, apparaatmodel, resolutie, locatie van de navigatiebalk, root modus, enz. Het is bovendien mogelijk je toetsenbord of joystick met je aanraakscherm te mappen, of zelf in te vullen welke gps-locatie je aan Google en de apps wil doorgeven.

De tool voorziet tevens in een gedeelde map wat het eenvoudiger maakt om bestanden tussen de Android-omgeving en je Windows-pc uit te wisselen. Ook het installeren van een APK-bestand (voor wie buiten de poel van Google Play wil vissen) is geen enkel probleem – dat kan zelfs via een eenvoudige versleepactie. En wie binnen MEmu een paar apps heeft geïnstalleerd en die ook op zijn smartphone wil krijgen: even aankoppelen met een USB-kabeltje en dat heb je ook geregeld.  Er is eveneens een schermopname-functie maar die deed tijdens onze tests de emulator wel crashen.

En voor wie er niet genoeg van krijgt: MEmu laat ‘multiple instances’ toe – meerdere Android-omgevingen tegelijkertijd kan dus ook.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business