Tips

KAOSbox: allesstreamer

KAOSbox doet niet moeilijk als het op streamen van media aankomt. De software kan overweg met de voornaamste formaten voor audio, video en foto.
[download_file]Er bestaan tig programma’s om allerlei media te streamen. Het ene programma legt zich toe op het streamen van video, het andere focust zich op muziek, en voor je het weet heb je een aantal van die tools draaien. KAOSbox wilt een halt toeroepen aan deze ‘chaos’ en bezorgt je één gelikte interface om zowat alle mogelijke media naar je smart-tv of geluidsinstallatie te krijgen.

KAOSbox, van Nederlandse origine, is gebaseerd op het populaire programma Kodi en op openelec. Het programma is beschikbaar voor diverse platformen, waaronder Raspberry Pi, Android  en Windows. Wat alvast deze laatste betreft: tijdens de installatie is het wel even opletten dat je niet ongewild extra software (zoals de Bing Bar) mee op je systeem zet. Wel moet je even de installatie van DirectX Runtime en MS Visual C++ 2013 toelaten, mocht dat nodig blijken. Alles bij elkaar dus wel een fikse download en installatie.

De applicatie draait fullscreen en vanuit het startscherm kun je meteen naar de gewenste media-afdeling doorgaan: ‘Pictures’, ‘Video’ of ‘Music’. Verder tref je hier ook nog ‘Programs’ aan, waarlangs je allerlei add-ons kunt toevoegen, en ‘System’ (waar je allerlei instellingen kunt wijzigen).

KAOSbox laat je uiteraard toe lokale inhoud te streamen maar geeft je ook toegang tot uiteenlopende online kanalen: videosites, online radio, mp3-streams, tv-kanalen, enz. Het is overigens ook mogelijk via KAOSbox ondertitels op te halen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business