Tips

PDF’S bewerken en converteren

PDFMate PDF Converter converteert pdf-documenten naar andere bestandsformaten en laat je allerlei bewerkingen op de pdf's uitvoeren.
[download_file]Steeds meer programma’s voorzien in een optie om documenten als PDF te bewaren of te converteren en desnoods installeer je een tool waarmee je een virtuele pdf-printer installeert. Maar vaak voorzien zulke tools niet in een optie om specifieke machtigingen op zo’n pdf-document in te stellen, om meerdere pdf-documenten samen te voegen of om pdf-documenten naar een ander formaat te converteren. PDFMate PDF Converter Free vult deze lacunes op.

PDFMate PDF Converter laat zich makkelijk bedienen. Je voegt een of meerder pdf-documenten toe, je stelt het gewenste uitvoerformaat in – er is keuze tussen EPUB, TEKST, IMAGE (jpg), HTML, SWF en DOC(x) – en met een druk op de knop zorgt PDFMate PDF Converter voor de gevraagde conversie. Standaard belandt het resulterende bestand in dezelfde map als het originele document, maar dat is aanpasbaar. Wel kun je vanuit een configuratiescherm voor bepaalde uitvoerformaten (met name EPUB, HTML en IMAGE) nog enkele instellingen wijzigen, zoals het al dan niet meenemen van afbeeldingen of de gewenste resolutie.

Het zal je wellicht verrassen dat ook het pdf-formaat bij de lijst van mogelijke uitvoerformaten is opgenomen – gezien uitsluitend pdf-bestanden als brondocument aanvaard worden. In dit geval gaat het dan ook niet om een echte conversie, maar geeft het programma je de mogelijkheid om bepaalde aspecten van het originele pdf-document aan te passen, met name naar de lay-out toe (staand of liggend, evenals het gewenste papierformaat) en naar machtigingen toe. Het programma laat je namelijk niet alleen toe een wachtwoord in te stellen om het pdf-document te kunnen openen, maar ook om het te kunnen bewerken, kopiëren en/of afdrukken.

Verder is er nog de mogelijkheid om meerdere pdf-documenten samen te smelten tot één groot document, waarbij je zelf bepaalt hoeveel pagina’s er op één blad moeten worden samengeperst.

Er is tevens een OCR-module aanwezig, maar die is beperkt tot maximaal drie pagina’s (althans in de gratis versie) en die kan vooralsnog alleen overweg met de Engelse taal.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business