Tips

ShareWatcher: monitor je gedeelde mappen

Heb je een aantal mappen met andere (netwerk)gebruikers gedeeld en wil je weten wie welke shares benadert of wanneer er nieuwe bestanden in zo’n share worden gecreëerd, dan hoef je dat dankzij ShareWatcher niet meer zelf te checken.

[download_file]Heb je een aantal mappen met andere (netwerk)gebruikers gedeeld en wil je weten wie welke shares benadert of wanneer er nieuwe bestanden in zo’n share worden gecreëerd, dan hoef je dat dankzij ShareWatcher niet meer zelf te checken.

Standaard start ShareWatcher automatisch mee op met Windows, hetzij als service, hetzij wanneer de gebruiker zich bij Windows aanmeldt, maar deze auto-opstart kun je ook uitschakelen. Vervolgens geef je in ShareWatcher aan welke (gedeelde) mappen je wilt laten monitoren. Wanneer iemand anders dan zo’n gedeelde map benadert krijg je daarvan automatisch een melding.

Standaard controleert de tool ook of er nieuwe bestanden (en mappen) worden gecreëerd, waarbij je zelf kiest of die controle ook in submappen van de gemonitorde map moet gebeuren. Je leest dan netjes af om welke bestanden het precies gaat. Wel is het mogelijk een filter in te stellen zodat je bijvoorbeeld alleen wordt gewaarschuwd wanneer er bestanden van een welbepaald type zijn bijgekomen (bijvoorbeeld *.docx).  De controle op nieuwe bestanden of mappen gebeurt door middel van ‘polling’, waarbij je zelf de gewenste frequentie instelt; standaard is dat om de vijf seconden.

Hierbij houden de mogelijkheden van de gratis versie ongeveer op. Weet echter dat er ook commerciële varianten van deze tool bestaan met meer opties. Deze versies kunnen bijvoorbeeld ook mappen controleren die via FTP worden benaderd, de controle op nieuwe bestanden kan tevens in real time worden uitgevoerd (in plaats van via polling), je ontvangt ook waarschuwingen bij verwijderde bestanden en het is mogelijk je via e-mails op de hoogte te laten houden.

ShareWatcher vereist de installatie van .NET Framework 4.0.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business