Tips

Remix 3D: een 3D-platform voor iedereen

Niet alle nieuwigheden van de Creators Update zitten echt in Windows 10. Het nieuwe Remix 3D-platform is voor iedereen toegankelijk via de browser.

Microsoft bedacht een heel ecosysteem voor 3D-liefhebbers. Paint 3D dekt het creatieluik en View 3D helpt je om je verwezenlijkingen zelf op een vlotte manier te bekijken. Eén ding ontbreekt nog: het delen van je werk. Met precies dat in het achterhoofd lanceert Microsoft het Remix 3D-platform. Remix 3D is een online dienst gevuld met 3D-modellen van zowel getalenteerde professionals als enthousiaste amateurs. Iedereen kan de dienst gratis gebruiken. Al wat je nodig hebt, is een Xbox Live-account. Omdat Xbox Live dezer dagen in Windows 10 zit ingebakken, heb je die waarschijnlijk al. Indien niet, dan koppel je in enkele minuutjes een nieuwe Xbox Live-account aan je Microsoft-account.

Mooie voorbeelden

Je vind het nieuwe platform op remix3d.com. Het platform bestaat uit twee luiken. Remix 3D zelf laat je toe om te bladeren door een uitgebreide bibliotheek aan mooie en minder mooie creaties. Het hoofdscherm toont links naar modellen die Microsoft in de kijker wil zetten. Het kan gaan om complete modellen maar ook onderdelen in een bepaald thema. Denk aan een verzameling van diverse in 3D ontwikkelde robot-componenten.

Remix 3D is volledig compatibel met Paint 3D. Microsoft integreerde dienst in de app zodat je rechtstreeks vanuit Paint modellen kan downloaden en aan een eigen scene kan toevoegen. Zo kan je in bovenstaand voorbeeld een eigen robot samenstellen. Voel je niet geïntimideerd door het veelvoud aan prachtig vormgegeven 3D-modellen. De meeste uitzonderlijk mooie gemaakte en geschilderde 3D-creaties zijn niet gemaakt met Paint 3D maar met een geavanceerd 3D-programma. Microsoft zelf voorziet Remix 3D bijvoorbeeld van content met Maya. Microsoft heeft als idee dat je die modellen zelf kan aanpassen of ‘remixen’ met Paint 3D, vandaar de naam van de dienst.

Eigen werk

Je kan ook zelf creaties aan Remix 3D toevoegen. Als je overweg kan met een geavanceerd 3D-tekenprogramma, kan je modellen uploaden via de browser. Paint 3D-gebruikers kunnen hun werk rechtstreeks vanuit de app toevoegen aan Remix 3D. De geuploade modellen verschijnen onder de tab My Stuff bovenaan het webportaal. De eigen modellen laden rechtstreeks in de browser waar je ze kan bekijken uit alle mogelijke hoeken. Ieder model heeft een unieke link. Die url kan sturen naar wie je maar wil. Zo kan je snel je 3D-creaties delen met iedereen, zelfs mensen zonder kennis van zake of ambitie om over de 3D-mogelijkheden van Windows 10 te leren. Tot slot kan je modellen van zowel jezelf als andere toevoegen aan Boards. Dat zijn een soort verzamelingen waardoor je snel kan bladeren.De grootste verdienste van Remix 3D is ongetwijfeld de toegankelijkheid: omdat je 3D-modellen met iedereen kan delen zonder dat de ontvanger iets moet installeren, wordt het plots een stuk aantrekkelijker om met 3D aan de slag te gaan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business