Tips

Zo mute je websites automatisch in Google Chrome

Google legt lawaaierige websites binnenkort het zwijgen op in Chrome. Met de juiste browserextensie kan je tabbladen ook nu al muten.

Google Chrome geeft je binnenkort de mogelijkheid om websites permanent het zwijgen op te leggen. De functie is al beschikbaar in Chrome Canary en kan je inschakelen via ‘enable-features=SoundContentSetting’. Je vindt de muteknop in het informatievenster van een website. Schakel je deze functie in, dan zorgt Chrome ervoor dat de website niet langer geluid maakt wanneer filmpjes bijvoorbeeld automatisch beginnen afspelen.

Je hoeft echter niet te wachten tot Google de functie algemeen uitrolt om websites te muten. In de Chrome Web Store vind je verschillende extensies terug die hetzelfde verwezenlijken. We sommen hier enkele handige alternatieven op.

1. Mute Tab Shortcuts

Wie erg snel tabbladen wil dempen, is bij Mute Tab Shortcuts aan het juiste adres. De plug-in heeft geen gebruikersinterface waar je websites kan opgeven. In plaats daarvan heb je de keuze uit drie sneltoetsen. Alt+Shift+, zorgt ervoor dat alle huidige tabbladen die lawaai maken gemutet worden. Wil je alle lawaaierige pagina’s het zwijgen opleggen behalve het tabblad dat momenteel actief is, dan druk je Alt+Shift+N in. Ten slotte zorgt Alt+Shift+M ervoor dat het geselecteerde tabblad het zwijgen wordt opgelegd. Je kan deze shortcuts aanpassen door naar Extensies beheren te gaan en onderaan op Sneltoetsen te klikken.

Download Mute Tab Shortcuts

2. Automute

Mute Tab Shortcuts doet zijn job, maar heeft een bijna onbestaande gebruikersinterface. Automute richt zich tot de mensen die graag gebruik maken van een computermuis en heeft daarom een eenvoudige maar duidelijke interface. Je kan het huidige tabblad of alle tabbladen dempen, of alle pagina’s het zwijgen opleggen behalve de website die actief is. Deze functies zijn hetzelfde als bij Mute Tab Shortcuts en kan je eveneens met een sneltoets inschakelen.

Automute biedt je eveneens de mogelijkheid om pagina’s te whitelisten. Indien je bij de instellingen aangeeft dat alle tabbladen op basis van je regels automatisch gedempt moeten worden, hoor je enkel de audio van websites die je in deze lijst opgeeft. Ook kan je hele domeinen whitelisten. Wie liever per pagina aangeeft of deze automatisch filmpjes mag spelen, schakelt de blacklist-modus in. In dat geval worden enkel de pagina’s gemutet die in je lijst staan.

Download Automute

3. MuteTab

MuteTab brengt een beetje kleur in het mutelandschap. De gekleurde gebruikersinterface van de plug-in toont je huidige tabblad en eventueel websites die audio afspelen. Deze pagina’s kan je één voor één dempen door op het luidsprekertje achter de url’s te klikken. Verder heeft MuteTab verschillende knoppen onderaan zijn interface. Deze gebruik je om achtergrondtabbladen het zwijgen op te leggen, of om alle openstaande websites het zwijgen op te leggen. Verder kan je het geluid van alle tabbladen weer openknallen en zorgt Privacy Mode ervoor dat alle websites inclusief muzieksites worden geblokkeerd.

Met de laatste knop schakel je automuting in of uit. De automutefunctie kan je via de opties van MuteTab aanpassen. Je kan het standaard gedrag kiezen en websites toevoegen aan een blacklist en whitelist. Ook heeft MuteTab een afzonderlijke whitelist voor muziekwebsites.

Download MuteTab

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business