Tips

Zo zet je de Bixby-knop uit op je Samsung Galaxy S8 of Note 8

Bixby is zowel een zegen als een vloek. We juichen toe dat Samsung zijn eigen slimme assistent ontwikkelt, maar de toegewezen fysieke knop vinden we een brug te ver. In een nieuwe update kan je die knop uitschakelen.
[related_article id=”214292″]

Collega Cédric Van Loon is al sinds het begin erg enthousiast over de Samsung Galaxy S8, maar vindt een specifieke fysieke knop onder de volumetoets voor de nieuwe assistent van Samsung een brug te ver. Het liefst zouden we de knop herprogrammeren (naar bijvoorbeeld onze favoriete applicatie), maar als we niet om de haverklap Bixby zouden opstarten, zou dat al een mooie start zijn. In een nieuwe update geeft Samsung eigenaars van de Samsung Galaxy S8 (Plus) en Galaxy Note 8 de optie om de knop uit te schakelen.

Eerder dit jaar doken er apps op waarmee de functionaliteit van de Bixby-knop kon aangepast worden, maar Samsung maakte daar snel komaf mee. In een nieuwe update wappert de Zuid-Koreaanse smartphonefabrikant met de witte vlag. Nu kan je, officieel, de knop uitschakelen zonder dat je daarvoor een third party-app hoeft te installeren. We tonen je hoe dat moet.

Snelkoppeling uitschakelen

We leggen je uit hoe je de snelkoppeling naar Bixby Home uitzet, maar natuurlijk schrap je de slimme assistent van Samsung niet helemaal van je telefoon. Als je blijft drukken op de knop, kan je nog steeds zijn stemassistent gebruiken. Veeg je naar links op je homescherm, dan kom je ook nog steeds in het Bixby-overzicht terecht.

Vooraleer je de knop kan deactiveren, moet je zeker zijn dat Bixby up-to-date is. Open de Bixby-app, klik rechtsboven op de drie puntjes en druk op ‘Instellingen’. Selecteer daarna ‘Over Bixby’, en kijk of je app van de laatste versie is voorzien.

Als je op de Bixby-knop drukt, dan kom je in het Bixby Home-overzicht terecht. Klik daar rechtsboven op het tandwiel om in de cockpit van Bixby terecht te komen. Daar krijg je de mogelijkheid om de functionaliteit van de Bixby-toets uit te schakelen.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business