Tips

Spaar je smartphonebatterij met Facebook Messenger Lite

Vind je Facebook Messenger te druk, of zuigt de chat-app te veel van je batterij op? Facebook Messenger Lite is het ideale alternatief.

Dat Facebooks apps niet erg zuinig met de batterij van je smartphone omspringen, was al langer bekend. Wie geregeld op zoek moet gaan naar een stopcontact, kan de belasting voor zijn toestel verlagen door van Facebook Messenger over te stappen naar een light-versie: Facebook Messenger Lite.

Afgeslankte app

De Lite-versies van zowel Facebook als Facebook Messenger zijn oorspronkelijk in het leven geroepen om gebruikers in ontwikkelingslanden aan te spreken. In die regio’s maakt men vaak gebruik van oudere smartphones die minder opslagruimte en snelheid bezitten; bovendien is toegang tot (stabiel) internet niet altijd voorhanden. De Lite-apps zijn ontwikkeld om in te spelen op die beperkingen. Ze nemen minder opslagruimte in, zijn soberder van ontwerp zodat zo min mogelijk overbodige elementen gedownload moeten worden, en belasten de batterij minder omdat ze niet in de achtergrond blijven werken.

Minder rommel en meer autonomie: dat klinkt bij heel wat mensen als muziek in de oren. Om die reden stelt Facebook de app ook in ontwikkelde landen beschikbaar. Het lanceerde de app vorige week bijvoorbeeld in de VS, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Ierland. In onze contreien is de app al langer te gebruiken. Er is één voorwaarde: de app is enkel beschikbaar op Android. Je vindt de download in de Google Play Store.

Messenger Lite beperkt functies tot het hoognodige. Je kan geen games spelen, en nieuwigheden zoals Stories en speciale selfie-filters zitten niet in de toepassing. Ook de chatbolletjes die op je startpagina verschijnen en de mogelijkheid om videogesprekken te houden kegelde Facebook uit de Lite-app. De focus ligt op het communiceren via tekst of spraak. Wie Messenger maar sporadisch gebruikt of enkel tekstberichten verstuurt, kan profiteren van de voordelen van Messenger Lite.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business