Tips

Zo breng je de ‘Afbeelding bekijken’-knop van Google terug

De zoekrobot Startpage biedt nog wel de 'Afbeelding bekijken'-knop die Google vorige week noodgedwongen moest verwijderen

Vorige week verwijderde Google de ‘Afbeelding bekijken’-knop uit de fotozoekmachine. De optie werd noodgedwongen verwijderd na een lopend conflict met de afbeeldingendatabank Getty Images. De zoekrobot Startpage.com biedt nog wel de knop aan en maakt gebruik van het algoritme van Google.

Startpage.com is een alternatief voor de Google-zoekmachine dat gebruikers nog wel de ‘Afbeelding bekijken’-knop aanbiedt. Met de knop kan je nog steeds een paginagrote versie van een foto bekijken zonder de pagina te bezoeken waarop deze is gepubliceerd. Daarnaast toont Startpage geen doelgerichte advertenties en belooft het meer privacy.

Google verwijderde de ‘Afbeelding bekijken’-knop na dreigementen van de afbeeldingendatabank Getty Images. Die databank wilde al hun stockafbeeldingen uit de zoekresultaten van de fotozoekmachine halen als de knop niet verdween. Google ging in op de eis van Getty Images en verwijderde de knop.

Verder maakt Google de copyrightmelding die bij de afbeeldingen wordt weergegeven duidelijker als waarschuwing naar gebruikers om niet zomaar kosteloos foto’s te downloaden en herpubliceren. Dat is in veel gevallen een inbreuk op het auteursrecht.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business