Tips

Google Lens: zo activeer je de slimme camera op jouw smartphone

Google maakt Lens beschikbaar voor alle Androidsmartphones met Google Photos op geïnstalleerd. We leggen uit hoe je met de functie aan de slag gaat.

Google maakt Lens een onderdeel van Google Photos op alle Androidtelefoons. Met Lens kan je informatie krijgen over de dingen om je heen door er naar te kijken door de lens van je smartphonecamera.

Lens werd vorig jaar tijdens ontwikkelaarsconferentie Google I/O aangekondigd, maar was tot nu toe alleen beschikbaar op de Pixel-telefoons. Door de functie als onderdeel van Google Photos aan te bieden, wordt de beschikbaarheid uitgebreid naar nagenoeg alle Androidtoestellen.

Op termijn moet Lens ook via de Google Assistant beschikbaar zijn op meer toestellen, waaronder smartphones van Samsung, Huawei, LG, Motorola, Sony en HMD (Nokia).

Google kondigde de lancering van Lens in Google Photos aan tijdens het Mobile World Congress in Barcelona eind vorige maand. De update wordt gefaseerd uitgerold, het zou dus kunnen dat je de functie nog niet onmiddellijk te zien krijgt. Wanneer Google Photos op iOS aan de beurt is, is nog niet bekend.

Aan de slag

Google Lens werkt als onderdeel van Google Photos iets omslachtiger dan op de Pixel, waarbij de functie reeds in de Assistant is geïntegreerd. Daarbij volstaat het om de camera op een voorwerp te richten en het aan te tikken om meer informatie te krijgen.

Via Google Photos moet je eerst een foto maken van het voorwerp en dat beeld vervolgens bovenhalen in de Google Photos-app. Tussen de knoppen onderaan om het beeld te delen, bewerken of verwijderen, verschijnt voortaan ook een Lens-knop. Tik erop om Google de foto te laten scannen en relevante informatie aan te bieden op basis van wat het herkent.

Zo kan Google Lens onder meer visitekaartjes herkennen en de contactgegevens aan je adresboek toevoegen. Je kan er evengoed ook mee identificeren welk ras je kat is en welk type boom er in je tuin groeit, of meer informatie opvragen over een boek, monument of kunstwerk. Google Lens laat ten slotte ook toe om streepjescodes en QR-codes in te scannen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business