Tips

Met deze 3 apps bespaar je op tankbeurten

apps
Met deze apps wordt tanken weer een tikkeltje leuker.

Tanken kost geld, jammer genoeg ook steeds meer. Maar in deze workshop leer je efficiënter omgaan met je gespendeerde centen via de verschillende apps die wij aanraden van brandstofverdelers.

De laatste jaren is de loyaliteit van de consument een belangrijk speerpunt geworden voor veel bedrijven. Inzetten op loyaliteit beloont het bedrijf én de klant in termen van imago. Maar ook cijfermatig natuurlijk. De laatste jaren hebben heel wat brandstofverdelers hun bestaande spaarprogramma’s gedigitaliseerd. Vroeger moest je bijvoorbeeld bij de Smet & Van Diest kaartjes sparen. Nu kan dat allemaal handig en eenvoudig in één applicatie. Althans per aanbieder toch. Het aanbod aan spaarprogramma’s is groot maar wij kozen de drie beste applicaties eruit voor jou. De meeste apps werken door middel van een barcode die je dan ter plekke in het tankstation kan scannen. 

appsStap 1 / Q8

Bij Q8 vertrek je na het tanken steevast met een glimlach. Want je spaart Smiles bij elke tankbeurt en bij elke aankoop in de shop. Je gespaarde Smiles ruil je in voor kortingen op een tankbeurt of aankoop in de shops bij Q8. Of je kiest voor een cadeaubon bij één van de Q8 smiles-partners: H&M, Kinepolis, Decathlon, ICI PARIS XL, Smartphoto en Krëfel. Het leuke aan de Q8 applicatie is dat dit merk vaak met mooie kortingen afkomt. Zo zijn er leuke deals bijvoorbeeld als je gaat tanken tussen 7u en 9u in de ochtend. Tot slot kan je met deze app ook ‘vanuit de auto sparen’. Zo hoef je je smartphone niet per se mee te nemen en kan je vanuit de wagen de pomp aanduiden waar je getankt hebt. Nieuw: met de Q8-app kan je nu ook rechtstreeks vanuit de app je tankbeurten betalen via Payconiq by Bancontact!

Download de app voor Android en iOS.

Esso appsStap 2 / Esso

De Esso applicatie werkt bijna exact hetzelfde als bij Q8. Al vind ik persoonlijk dat de Esso-app stabieler werkt. Je puntensaldo wordt bovenaan duidelijk aangegeven en je ziet meteen ook wat je met je gespaarde punten kan aanschaffen. Ook hier maak je kans om cadeaubonnen van Hema, Decathlon, Plopsaland of Bol.com.

Download de app voor Android en iOS.

shell appsStap 3 / Shell

Ook bij Shell is de gebruikerservaring nagenoeg dezelfde. Je scant je klantenkaart en de rest gaat van zelf. Net zoals bij Esso en Q8 kan je ook hier gemakkelijk de tankstations in je buurt terugvinden. Helaas raad ik Shell echter niet meteen aan om maandelijks te tanken. De prijzen liggen gevoelig hoger dan bij de concurrentie en je krijgt eigenlijk hetzelfde.

Download de app voor Android en iOS.

Stap 4 / passeer langs start

Als je een beetje puzzelt en alles wat uitrekent kan je al snel langs ‘start’ passeren. Met andere woorden; je gespaarde punten kunnen worden ingezet om bijvoorbeeld een cadeaubon van Bol.com aan te kopen of gratis toegang tot verschillende pretparken (merkafhankelijk). Toegegeven, je moet genoeg sparen om iets leuk te kunnen doen. Maar voor niets gaat de zon op. Het is in ieder geval leuk om bij het wegrijden te weten dat je iets kan uithalen nadien. Probeer ze uit en download eens een van deze apps.

appsDownloadsessomobielq8shellslidertips

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen